ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ypes press002
ypes press002
Για την πρόταση περί ίδρυσης Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης ρωτήθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, στο γεύμα που παρέθεσε με αφορμή το ξεκίνημα του νέου έτους σε επικεφαλής και πολιτικούς συντάκτες των μέσων ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόταση αφορά την περαιτέρω αναβάθμιση και μετεξέλιξη του ΥΜΑΘ, σε ένα Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, που με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θα αναλάβει την αρμοδιότητα συντονισμού όλων των περιφερειών  της χώρας και θα συμμετέχει στο σχεδιασμό της περιφερειακής πολιτικής της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Καλαντζής και πρόσθεσε:

«Για να γίνει κάτι τέτοιο, βεβαίως απαιτούνται αρμοδιότητες που θα μεταφερθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών στο νέο Υπουργείο. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχει η σκέψη για τη σύστασή του, αλλά θα πρέπει κι εμείς να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε μεγαλύτερους ρόλους. Ήδη η αναβάθμιση του ΥΜΑΘ έχει προωθηθεί από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό με τις δύο νέες γραμματείες, που θα εγκατασταθούν στο ΥΜΑΘ για την οικονομική συνεργασία στα Βαλκάνια και την Πολιτική Προστασία  στη Βόρεια Ελλάδα, με τη δημιουργία της νέας Διεύθυνσης που θα αναλάβει το συντονισμό των δράσεων για το Θερμαϊκό Κόλπο και όχι μόνον αυτά.»

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, ευχόμενος στους δημοσιογράφους μια καλή και δημιουργική χρονιά τόνισε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρέθηκα σήμερα ανάμεσα σε δημοσιογράφους, τους οποίους θεωρώ συνεργάτες, όπως συνεργάτες είναι για κάθε πολιτικό. Και μάλιστα συνετοί συνεργάτες, αφού πιστεύω πως στη συντριπτική πλειοψηφία τους, οι δημοσιογράφοι είναι καλοπροαίρετοι στην κριτική και στον έλεγχο που ασκούν στην εκάστοτε εξουσία και στον κάθε πολιτικό, στο πλαίσιο της εκπλήρωσης της αποστολής τους.»

Κληθείς δε να λάβει θέση επί των αντιπαραθέσεων που λαμβάνουν χώρα στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, σημείωσε:

«Ενημερώνομαι για την υπόθεση από την αρχή και όπως γνωρίζετε ήδη έχουν παραπεμφθεί οι καταγγελίες στη Δικαιοσύνη. Οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση στη φάση αυτή, θα ήταν επέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, τις αποφάσεις της οποίας δεν θα προκαταλάβω. Θα περιμένουμε να αποφανθεί η Δικαιοσύνη και τότε,  να είστε σίγουροι πως κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.»

 

Προηγούμενο άρθροΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16