ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ

1484398649
1484398649
Τη συνέπεια με την οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους έναντι της Βόρειας Ελλάδας, υπογράμμισε ο Υπουργός Μακεδονίας-  Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, ερωτηθείς σήμερα από δημοσιογράφους, σχετικά με τις νέες διοικητικές δομές που εγκαθίστανται στο ΥΜΑ-Θ,  με αφορμή την ένταξη της νομοθετικής ρύθμισης για τη σύσταση της θέσης Αναπληρωτή Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, στο νομοσχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Οι νέες δομές είναι τρεις, υπό την έννοια ότι έχει προηγηθεί η Διεύθυνση συντονισμού των δράσεων στον Θερμαϊκό Κόλπο, μια διεύθυνση η οποία νομίζω θα βγάλει από το αδιέξοδο κάποιες δράσεις που γίνονται αποσπασματικά στον Θερμαϊκό. Είναι η Διεύθυνση που θα συντονίζει τις πρωτοβουλίες των υπηρεσιών όλων των υπουργείων για οτιδήποτε  σχετικό γίνεται στην περιοχή μας. Η δεύτερη είναι η θέση Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο. Ό,τι αφορά φυσικές καταστροφές, πλημμύρες, πυρκαγιές,  ό,τι έχει σχέση με την Πολιτική Προστασία, αυτό που έχει ο κ. Φούρλας για όλη την Ελλάδα, θα έχουμε αντίστοιχα κι εμείς για τη Βόρεια  Ελλάδα, έχοντας την δυνατότητα άμεσης παρέμβασης και άμεσης στελέχωσης. Όπως έχουμε τώρα τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στη Βόρεια Ελλάδα,  θα έχουμε και ό,τι άλλο χρειαστεί σταδιακά στα χέρια μας ώστε άμεσα να αντιδρούμε. Το να βρίσκεται ένας άνθρωπος καθ` ύλην αρμόδιος στη Θεσσαλονίκη και να μπορεί να επικοινωνεί, να συντονίζει, να συνεργάζεται άμεσα με όλους τους αρμόδιους φορείς και τις κατά τόπους νομαρχίες και τους υπεύθυνους πολιτικής προστασίας των νομαρχιών, είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Γιατί αυτό που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η άμεση αντιμετώπιση. Και η άμεση αντιμετώπιση προϋποθέτει γνώση. Αυτή τη γνώση πλέον, θα την έχουμε εδώ. Και πιστεύω ότι πολύ σύντομα, γιατί αυτά δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη,  θα έχουμε την πλήρη στελέχωση και τη δυνατότητα να έχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία στα χέρια μας, για να δρούμε, να ενεργούμε από εδώ. Η τρίτη είναι η θέση Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων την οποία η Υπουργός Εξωτερικών η κ. Μπακογιάννη θα προωθήσει πολύ σύντομα επίσης,  ώστε οι επιχειρήσεις και επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας, να ξέρουν πως ό,τι συνδρομή τους ενδιαφέρει να έχουν σε όλη τη Νοτιανατολική Ευρώπη, θα την έχουν από εδώ. Και όχι να χρειάζεται να μεταβαίνουν στην Αθήνα. Είναι ένα πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών της Βόρειας Ελλάδας που ικανοποιείται. Ο πρωθυπουργός έκανε πράξη τις υποσχέσεις που έδωσε. Σ` εμάς τώρα επαφίεται, να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί να τα διαχειριστούμε τις νέες ευθύνες. Αν τα διαχειριστούμε σωστά, με θεμέλιο αυτές τις Γραμματείες και τη Διεύθυνση, μπορούμε να αναδείξουμε αυτό που τόσο καιρό ζητούσε η Θεσσαλονίκη και δεν είχε. Να μπορεί δηλαδή, ο Θεσσαλονικιός, ο Μακεδόνας, ο κάτοικος της Θράκης, να τελειώνει εδώ τις δουλειές του.»

Δημοσιογράφος: Μ` αυτόν τον τρόπο το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης γίνεται πιο δυνατό;

Γ.ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ: Αφού το λέτε εσείς. Δεν το βλέπετε;

Δημοσιογράφος: Σε τι χρόνο θα γίνουν οι τοποθετήσεις;

Γ.ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ:  Πιστεύω ότι στο αμέσως επόμενο 20ήμερο με έναν μήνα περίπου, θα έχουμε τελειώσει. Η Διεύθυνση για τον Θερμαϊκό δημιουργήθηκε και είναι θέμα Υπηρεσιακού Συμβουλίου να τοποθετήσει τον διευθυντή εντός ημερών. Πιστεύω δε, ότι η Άνοιξη θα μας βρει να έχουμε και τις δυο Γραμματείες.

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Η ΘΕΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ3