ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

 Στην πιο δημιουργική περίοδο της ιστορίας του εισέρχεται το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, τόσο με τις νέες αρμοδιότητές του, τις οποίες ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας από το βήμα της 71ης ΔΕΘ, όσο και με την ψήφιση του Νόμου –πλέον- για τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης και των περιληφθέντων σ’ αυτό διατάξεων για την αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς και την ίδρυση της νέας Διεύθυνσης του Υπουργείου, για την Προστασία και Διαχείριση του Θερμαϊκού Κόλπου.

Θυμίζουμε ότι όπως ανακοίνωσε ο κ. Πρωθυπουργός, στο Υπουργείο Μακεδονίας –Θράκης θα συσταθούν δύο νέες Γενικές Γραμματείες. Μια για το συντονισμό των θεμάτων αρμοδιότητας Πολιτικής Προστασίας στη Βόρεια Ελλάδα και μια Βαλκανικών Θεμάτων που θα  ενισχύσει ακόμη περισσότερο το ρόλο της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.
 Ήδη δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη σύσταση και στελέχωση των δύο Γενικών Γραμματειών, προκειμένου να ξεκινήσουν την δραστηριότητά τους, το συντομότερο δυνατό.

Το Νομοσχέδιο για τη Ζώνη Καινοτομίας, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, κατά  πλειοψηφία, από  τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Στις επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και από τους ομιλητές του ΚΚΕ και του Συνασπισμού, απάντησε με κάθε λεπτομέρεια κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, τονίζοντας επίσης, ότι πρόκειται για τον πρώτο Νόμο που ψηφίζεται με εισήγηση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης (από κοινού με το Υπουργείο Ανάπτυξης) στα 50 χρόνια ύπαρξής του.

Προηγούμενο άρθροΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ “ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ” AΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗ
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΑΠΕ. ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ 71ης ΔΕΘ