ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΟΨΕΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ. ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ. ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ.ΚΑΛΑΝΤΖΗ

1484398734
1484398734

Την ικανοποίησή του για την εγρήγορση που εμφανίζει ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας στη Βόρεια Ελλάδα, ενόψει της χειμερινής περιόδου, εξέφρασε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, μετά τη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑ-Θ με τη συμμετοχή των επικεφαλής όλων των αρμοδίων υπηρεσιών από τις τρεις Περιφέρειες, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας  και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε τα εξής:

«Θεωρούμε ότι πρέπει να προλαβαίνουμε τα προβλήματα παρά να έρχεται η στιγμή του προβλήματος για να το αντιμετωπίσουμε. Έτσι, σήμερα, σε κατάλληλο χρόνο νομίζω, κάναμε την πρώτη σύσκεψη για θέματα Πολιτικής Προστασίας της Μακεδονίας και της Θράκης με όλους τους αρμόδιους φορείς. Από την ενημέρωση που είχαμε από τους υπευθύνους της Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών, διαπιστώθηκε ότι έχουν ξεκινήσει όλα τα αναγκαία έργα, όπου απαιτούνται, όπως για παράδειγμα στη Χαλκιδική που έχει το μεγάλο άμεσο πρόβλημα, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι πλημμύρας από μεγάλου όγκου βροχοπτώσεις.  Υπήρξε επίσης ενημέρωση για τον Έβρο, για ένα θέμα που δεν θα το αντιμετωπίσουμε αύριο, αλλά πρέπει να το προλάβουμε πριν το αντιμετωπίσουμε μετά το λιώσιμο των χιονιών και εννοώ τον όγκο των νερών που έρχονται από τη Βουλγαρία, διότι εκεί είναι το πρόβλημα. Ακόμη, εξετάσαμε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε και τα πιθανά προβλήματα από χιονοπτώσεις στο οδικό δίκτυο να αντιμετωπίζονται άμεσα, για να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος που κυκλοφορεί στο εθνικό δίκτυο. Τέλος, ζητήθηκε να  δοθεί από Δήμους και Νομαρχίες ιδιαίτερη προσοχή στην ανάγκη καθαρισμού των ρεμάτων. Είμαι ικανοποιημένος από την ετοιμότητα που εμφανίζουν οι υπηρεσίες στις τρεις περιφέρειες. Περιμένω, να αποδειχθεί η ετοιμότητα αυτή και στην πράξη.»

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

·         Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΜΑ-Θ κ. Λουκάς Ανανίκας και η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου κ. Φανή Χατζημπάρμπα.

·         Οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών: Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Κοσμίδης, Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Κοκολάκης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Λάζαρος Τσακμακίδης.

·         Ο γενικός επιθεωρητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόρειας Ελλάδας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκόκας και οι επικεφαλής της Π.Υ. στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Γ.Βεσύρης, στην Περιφέρεια Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κ.Κασάπης και στο Νομό Θεσσαλονίκης Δ.Φαφούτης.

·         Ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας Αντιστράτηγος Γεώργιος Ανδραβίζος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Αν.Μπάμπιατζης και ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Ζ.Κοσμάς.

·         Οι προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης κ. Θωμάς Κρασσάς και της Νομαρχίας Χαλκιδικής κ. Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Επόμενο άρθροΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕIΑ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ