Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ypes press002
ypes press002

Τη σημασία της αρμονικής συνεργασίας όλων των κατά τόπους φορέων και του έγκαιρου σχεδιασμού για την αξιοποίηση των εθνικών και κοινοτικών πόρων που θα διατεθούν για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας την περίοδο 2007-2013, υπογράμμισε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, μιλώντας σήμερα στην Κατερίνη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας, για την παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης του Νομού.

Παρουσία του Νομάρχη k. Γιώργου Παπαστεργίου και των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων της Πιερίας, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, στη διάρκεια του χαιρετισμού του, υπογράμμισε ότι οι βάσεις για το αναπτυξιακό άλμα που θα κάνει η Βόρεια Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, έχουν ήδη μπει, με τα μεγάλα έργα υπερτοπικής σημασίας που εξελίσσονται (λιμάνι και αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, σιδηροδρομικές συνδέσεις, Εγνατία Οδός, ενεργειακά έργα), αλλά και με τις θεσμικές παρεμβάσεις (αναπτυξιακός νόμος, Πόλοι Καινοτομίας κ.α.) που προώθησε η κυβέρνηση.

           Μεταξύ άλλων ο κ. Καλαντζής πρόσθεσε:

«Όλα  αυτά αποτελούν την βάση πάνω στην οποία θα οικοδομήσουμε το μέλλον της Βόρειας Ελλάδας. Αξιοποιώντας τους εθνικούς πόρους, τη νομοθεσία για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και φυσικά, το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης των 20 και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα απορροφηθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του στην ελληνική περιφέρεια, όπως δεσμεύτηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Όμως, για την επιτυχία της προσπάθειας, δεν αρκούν οι βάσεις. Εξίσου σημαντικός μ` αυτές, είναι ο σωστός και έγκαιρος σχεδιασμός, που θα οδηγήσει σε γρήγορη υλοποίηση, γρήγορη απορρόφηση πόρων, υψηλή αποτελεσματικότητα. Γι` αυτό, η σημερινή παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης για την Πιερία και η έναρξη της σχετικής διαβούλευσης, έχει μεγάλη σημασία για την αποτελεσματική αξιοποίηση των δυνατοτήτων που ανοίγονται μπροστά μας, την περίοδο 2007 –2013.

Ως Υπουργείο, έχουμε ήδη εκπονήσει το Στρατηγικό Σχεδίο Ανάπτυξης Μακεδονίας και Θράκης 2007 –2013 με στόχο να καταστεί η Βόρεια Ελλάδα ανταγωνιστικός παραγωγικός προμαχώνας της χώρας. Οι δικές σας προτάσεις, οι δικές ανάγκες, οι δικοί σας στόχοι, θα συμβάλουν σημαντικά στην αποτελεσματική εξειδίκευση των δράσεων κατά την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου για το σύνολο της Μακεδονίας  και της Θράκης.»-

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΗΝ 71η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΟΨΕΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ. ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ. ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ.ΚΑΛΑΝΤΖΗ