ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΗΝ 71η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1484398737
1484398737

Σε περίπτερα της 71ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης περιηγήθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, αφού πρώτα είχε συνάντηση με τους προέδρους της HELEXPO Α.Ε. και ΔΕΘ ΑΕ κ. Αριστοτέλη Θωμόπουλο και κ. Δημήτρη Μπακατσέλο και τα στελέχη των Δ.Σ. των δύο εταιρειών, που τον ενημέρωσαν για την αυξημένη επισκεψιμότητα της 71ης ΔΕΘ, σε συνέχεια της ανοδικής πορείας όλων των κλαδικών εκθέσεων της χρονιάς που πέρασε.

 
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, τόσο στη διάρκεια δηλώσεων όσο και κατά την συνάντησή του με τις διοικήσεις των δύο εταιρειών υπογράμμισε:
    

«Είναι ιδιαίτερη χαρά μου να βλέπω μια Διεθνή Έκθεση φέτος να “πετάει”, να είναι πολύ καλύτερη. Αυτό αναγνωρίζεται και από όλο τον κόσμο με τον οποίο μιλάω και έρχομαι σε επαφή. Η Διεθνής Έκθεση έχει αλλάξει. Ο κόσμος είναι περισσότερος, οι εκθέτες περισσότεροι. Μέσα σ` αυτή τη χαρά και σ` αυτή τη γιορτή είμαι κι εγώ κοντά στις δύο διοικήσεις. Όμως δεν έχει αλλάξει μόνο η ΔΕΘ. Μετά την παρουσία του Πρωθυπουργού είναι φανερό πως ολόκληρη η Θεσσαλονίκη αλλάζει και σ` αυτό βοηθάει και η αναβάθμιση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Δημιουργούνται δύο νέες Γενικές Γραμματείες. Διαχείρισης Πόρων για Βαλκανικά Θέματα και Πολιτικής Προστασίας. Σημαντική είναι και η Διεύθυνση που δημιουργείται στο Υπουργείο, για την προστασία και ανάπτυξη του Θερμαϊκού Κόλπου. Είναι φανερό, ότι δεν διεκδικούμε πια ρόλο, αλλά τον διαδραματίζουμε για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Χρέος δικό μας είναι να φανούμε ικανοί και να αξιοποιήσουμε σωστά αυτές τις νέες αρμοδιότητες. Πιστεύω ότι με την καλή συνεργασία όλων μας, η νέα χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερη και πιο αποδοτική.»

O Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, επισκέφθηκε περίπτερα διαφόρων εκθετών Ελλήνων και ξένων, το περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Περίπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το περίπτερο 7 που είναι εξ` ολοκλήρου αφιερωμένο στην Καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες. Στο περίπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σημείωσε στο βιβλίο επισκεπτών: «Πάντα οι πυροσβέστες κάνουν περισσότερα από το καθήκον τους. Τους ευχαριστούμε.»

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα τρέχοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, μεταξύ άλλων υπογράμμισε :

«Ο Καραμανλής είπε και το τόνισε και αφορά όλους μας. Μηδενική Ανοχή στη διαφθορά. Ο ελληνικός λαός, καταλαβαίνει ότι αυτό που είπε ο πρωθυπουργός δεν είναι λόγια, είναι πράξη και μας αφορά όλους. Σκεφτόμαστε πάντα μόνο το συμφέρον του λαού. Δεν είμαστε εμείς υπηρέτες συμφερόντων. Υπηρετούμε μόνο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.»

 

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΑΠΕ. ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ 71ης ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ