ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ypes press002
ypes press002
Απαντώντας στα όσα δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη χθεσινή συζήτηση του προς ψήφιση Νομοσχεδίου για τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, επισήμανε τα εξής:

«Ο πρώην υπουργός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απλώς επιβεβαιώνει, ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ διαρκώς «κοσκίνιζαν» χωρίς ποτέ να «ζυμώνουν». Υποστηρίζοντας ότι παρουσίασε σχέδιο για τη Ζώνη Καινοτομίας το 2000, το οποίο παρέμενε θεωρία τέσσερα χρόνια αργότερα, ο κ. Βενιζέλος επιβεβαιώνει την απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων. Εμείς μέσα σε δυόμισι χρόνια, βάλαμε στόχους, αναπτύξαμε σχέδιο και περάσαμε στην πράξη. Ανοίξαμε το δρόμο για να γίνουν γρήγορα, όσα δεν γίνονταν, ούτε καν αργά, επί 20 και πλέον χρόνια. Η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης είναι εδώ. Γεγονός. Μπροστά στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μπροστά στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, μπροστά στον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εγχείρημα των τελευταίων ετών για τη Βόρεια Ελλάδα ξεκινά. Με το νόμο που ψηφίζεται, εξασφαλίζονται  όλες οι προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την επιτυχία του.

Όσον αφορά το Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς (ΕΚΕΧΧΑΚ), αυτό όχι μόνο δεν υποβαθμίζεται, αλλά αντίθετα ενισχύεται και επεκτείνει τη δράση του με τις διατάξεις που κατατέθηκαν. Ο κ. Βενιζέλος προφανώς θα προτιμούσε την πλήρη απαξίωση και οριστική παύση λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επικοινωνίας, Πληροφόρησης και Πολιτισμού (ΕΚΕΠΠ)  που με τον προς ψήφιση νόμο, ενσωματώνεται στο ΕΚΕΧΧΑΚ, εμπλουτίζοντας το ρόλο του. Εξασφαλίζεται έτσι, μετά το τέλος της σχετικής προγραμματικής σύμβασης για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του ΕΚΕΠ, η χρηματοδότηση και η συνέχεια λειτουργίας και προσφοράς του πρώτου Κέντρου στην Ελλάδα, ως προς το εύρος της πρόσβασης σε πληροφορίες και δεδομένα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενωση, σε ένα μεγάλο φάσμα, από την επιχειρηματικότητα ως τον πολιτισμό.-»

 

Προηγούμενο άρθροΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Επόμενο άρθροΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ.