Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

ypes press002
ypes press002
Κοντά στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Χαλκιδικής και στους άνδρες των πυροσβεστικών δυνάμεων που έδιναν όλη νύχτα –και εξακολουθούν να δίνουν- τη μάχη για τον περιορισμό και την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, έσπευσε από τις πρώτες στιγμές, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής.

Ο Υπουργός αμέσως μόλις διαπίστωσε την έκταση της καταστροφής, η οποία μάλιστα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, ανέλαβε πρωτοβουλία, ανταποκρινόμενος στο αίτημα των τοπικών αρχών και των πολιτών, για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, ενδιαφέρθηκε και διαπίστωσε την πλήρη ανάπτυξη και δραστηριοποίηση του κρατικού μηχανισμού στο μέγιστο δυνατό βαθμό, σε στενή συνεργασία με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Νομάρχη Χαλκιδικής και τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο κ. Καλαντζής, βρίσκεται και σήμερα σε διαρκή επαφή με τους επικεφαλής των επιμέρους δράσεων και του έργου της κατάσβεσης, επιβλέποντας μεταξύ άλλων την εξασφάλιση στέγης και διατροφής των κατοίκων και παραθεριστών, που χθες μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς περιοχές μετά την εκκένωση των περιοχών που έχουν πληγεί καθώς και των πυροσβεστών που συνεχίζουν τη  μάχη με τις φλόγες.

Ο Υπουργός, ενδιαφέρθηκε προσωπικά για την πορεία των προσπαθειών αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στις πληγείσες περιοχές και όπου αυτό είναι δυνατό να γίνει το συντομότερο δυνατό, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο το έργο της κατάσβεσης. Οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και ειδικότερα τα συνεργεία της ΔΕΗ, είχαν ήδη αναλάβει δράση από το πρωί σε σημεία που η πυρκαγιά προκάλεσε ζημίες στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.

Το έργο της κατάσβεσης συνεχίζεται. Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους επικεφαλής των δυνάμεων στον τόπο της πυρκαγιάς, για οποιαδήποτε μέριμνα καταστεί αναγκαία.-

 

Προηγούμενο άρθροΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΥΣΩΝΑ
Επόμενο άρθροΣΥΣΚΕΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ