Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 5 ΤΗΣ Δ.Ε.Θ

1484398776
1484398776
O Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης  κ. Γιώργος Καλαντζής επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 7 Αυγούστου 2006 στις 11 π.μ. το Περίπτερο 5 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε για την πορεία της συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας, στο πλαίσιο της «εκστρατείας αγάπης»  του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το μη Κυβερνητικό Οργανισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος “Αλληλεγγύη”,  για το δοκιμαζόμενο άμαχο λαό της Μέσης Ανατολής.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο κ. Καλαντζής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εικόνες των αθώων αμάχων που δοκιμάζονται την περίοδο αυτή στη Μέση Ανατολή δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Κι αυτό αποδεικνύεται από την μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε η πρωτοβουλία του Υπουργείου Μακεδονίας –Θράκης, που ξεκίνησε μια  «Εκστρατεία Αγάπης» στη Βόρεια Ελλάδα, για τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με προορισμό το Λίβανο.

Είναι η ελάχιστη χειρονομία αγάπης από όλους εμάς, προς τους άμαχους, τα παιδιά πάνω απ όλα, της Μέσης Ανατολής, για την ανακούφιση του πόνου των ανθρώπων που υποφέρουν εκεί. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλες τις Μακεδόνισσες και τους Μακεδόνες, τις Θρακιώτισσες και τους Θρακιώτες, που καθημερινά, με την αγάπη τους και την προσφορά τους, επιβεβαιώνουν και μας κάνουν να νοιώθουμε ότι η ανθρωπιά δεν έχει στερέψει στην πατρίδα μας. Νομίζω ότι στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι να στείλουμε όλα αυτά στο Υπουργείο Εξωτερικών μέσω του οποίου θα διοχετευθούν στο λαό της Μέσης Ανατολής, καλώ όλους τους Βορειοελλαδίτες, να έρθουν κοντά μας και να δείξουν πιο δυνατά την αγάπη τους. Ήδη έχει συγκεντρωθεί ένας σημαντικός όγκος τροφίμων και ιατροφαρμακευτικού υλικού, που αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες μέρες.

Από τη Θεσσαλονίκη, από την Κατερίνη, τα Γιαννιτσά, το Κιλκίς, την Αλεξανδρούπολη, την Κοζάνη και άλλες πόλεις, επιχειρήσεις, φορείς και πολίτες, συχνά από το υστέρημά τους, ενισχύουν την προσπάθειά μας. Ανταπόκριση όμως βρίσκουμε και εκτός των  γεωγραφικών ορίων δραστηριοποίησης του Υπουργείου μας, αφού όπως με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου, αναμένεται αύριο η άφιξη 3,5 τόνων τροφίμων σε κονσέρβες από επιχείρηση της Εύβοιας. Η προσπάθεια που ξεκίνησε στις 21 Ιουλίου συνεχίζεται ως τις 10 Αυγούστου και είμαι σε άμεση επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών, για τα επόμενα βήματα, δηλαδή την αποστολή και ασφαλή παράδοση του ανθρωπιστικού υλικού στον προορισμό του.»

 

Συμπληρωματικά Στοιχεία

Σημαντική ήταν η συνδρομή του Επιμελητηρίου Καβάλας που συντόνισε την συγκέντρωση πέντε (5) τόνων υλικού από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ενώ αξίζει να αναφερθεί το 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων που έφερε προμήθειες από την κατασκήνωσή του. Εκτός των προαναφερθέντων έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα από πολίτες και επιχειρήσεις στο περίπτερο 5 της ΔΕΘ, περισσότεροι από 2,5 τόνοι ανθρωπιστικού υλικού που περιλαμβάνουν, φάρμακα, κονσέρβες, μακαρόνια, ψάρια συσκευασμένα, παιδικά γάλατα, ελιές και λάδι, αλεύρι, ζάχαρη, όσπρια.

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΟ υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Καλαντζής θα επισκεφθεί το Περίπτερο 5 της Δ.Ε.Θ.
Επόμενο άρθροΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ