ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ypes press002
ypes press002
Ξεκίνησε η σταδιακή αποστολή του ανθρωπιστικού υλικού που συγκεντρώνει το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στο περίπτερο 5 της ΔΕΘ σε συνεργασία με τον μη κυβερνητικό οργανισμό «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τους δοκιμαζόμενους άμαχους στη Μέση Ανατολή.

Σε συνεννόηση με το Υπουργείου Εξωτερικών, σήμερα μεταφέρθηκαν τρεις (3) τόνοι τροφίμων και φαρμάκων στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Από εκεί με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, οι προσφορές των Βορειοελλαδιτών για τους αθώους που υφίστανται τα μεγαλύτερα δεινά του πολέμου, αναχώρησαν μέσω Λάρνακας για τον Λίβανο, μαζί με υλικό που έχει συγκεντρωθεί από άλλους φορείς σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στο περίπτερο 5 της ΔΕΘ, συνεχίζεται από τις 9.00 κάθε πρωί ως τις 21.00 το βράδυ η συλλογή των προσφορών, με τον όγκο του  συγκεντρωθέντος υλικού να έχει ήδη υπερβεί τους 11 τόνους.

Xθες, επισκέφθηκε τον Υπουργό Μακεδονίας –Θράκης κ.  Γιώργο Καλαντζή ο  γενικός γραμματέας του Δήμου Ευόσμου κ. Θανάσης Παρτάλης, ο οποίος μετέφερε στον υπουργό την επιθυμία της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου Παναγιώτη Αλεξανδρίδη, να συμπράξει ο Δήμος Ευόσμου με το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στην ανθρωπιστική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, θα ενταχθεί στις αποστολές του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης προς τη Μέση Ανατολή και το υλικό που ήδη συγκεντρώνει ο Δήμος Ευόσμου στο δημαρχείο.

 

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 5 ΤΗΣ Δ.Ε.Θ
Επόμενο άρθρο20 ΤΟΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΜΑ-Θ