40 ΤΟΝΟΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΗ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΜΑ-Θ

1484398769
1484398769
Υπερβαίνει κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των Βορειοελλαδιτών, στο κάλεσμα του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργου Καλαντζή,  για την «Εκστρατεία Αγάπης» προς τους δοκιμαζόμενους από τα δεινά του πολέμου συνανθρώπους μας στη Μέση Ανατολή.

Περισσότεροι από 40 τόνοι τροφίμων και ιατροφαρμακευτικού υλικού, έχουν συγκεντρωθεί στο περίπτερο 5 της ΔΕΘ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε το ΥΜΑ-Θ σε συνεργασία με τον μη κυβερνητικό οργανισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη» που θα αναλάβει την προώθηση του υλικού στον προορισμό του, ενώ καθημερινά καταφθάνουν και νέες ποσότητες, από πολίτες και φορείς που σπεύδουν να συνδράμουν στην προσπάθεια.

Στην «Εκστρατεία Αγάπης» συνέβαλαν τα μέγιστα το Επιμελητήριο Καβάλας που συντόνισε την συγκέντρωση περίπου 10,5 τόνων τροφίμων και φαρμάκων από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, δήμοι και επιχειρήσεις από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και εκατοντάδες πολίτες.

Το υλικό ταξινομείται και συσκευάζεται από υπαλλήλους του ΥΜΑ-Θ, οι οποίοι με συγκινητικό ζήλο διέθεσαν όχι μόνο τις εργάσιμες ώρες τους αλλά και τον προσωπικό τους χρόνο, από τις 21 Ιουλίου που ξεκίνησε η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας και από τις 09¨00 το πρωί μέχρι τις 21¨00 το βράδυ καθημερινά.-

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ