Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ,ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιουλίου 2006, παρέστη στην τελετή αγιασμού του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφάλειας Τούμπας – Θεσσαλονίκης, καθώς και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγου Αναστάσιου Δημοσχάκη.

Ο κ. Καλαντζής, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, έκανε λόγο για τους νέους κινδύνους και τις απειλές που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία που έχουν ως αποτέλεσμα την ανάγκη διεύρυνσης της έννοιας της ασφάλειας υπογραμμίζοντας ότι «ο κίνδυνος δεν έχει πλέον σαφές σημείο “προέλευσης” και “προορισμού”. Το διεθνές οργανωμένο έγκλημα, το παγκόσμιο εμπόριο ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο όπλων, η αθρόα είσοδος λαθρομεταναστών, η εμπορία των ανθρώπων και οι σύγχρονες μορφές ηλεκτρονικού και οικονομικού εγκλήματος, διευρύνουν τα πεδία δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης αναφέρθηκε στο ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας με βάση τα νέα διεθνή δεδομένα τονίζοντας ότι «η Βόρεια Ελλάδα, αναδεικνύεται σε κέντρο μίας ευρύτερης  και αναπτυσσόμενης περιοχής, που  περιλαμβάνει τη ΝΑ Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τον  Εύξεινο Πόντο και την Τουρκία. Η ασφάλεια, στην σημερινή εποχή, είναι έννοια κυρίαρχη και ουσιαστικός παράγοντας για οικονομική ανάπτυξη, ευημερία και κοινωνική συνοχή. Η ασφάλεια απαιτεί  τεχνολογία, τεχνογνωσία ετοιμότητα, επαγρύπνηση και πάνω από όλα καλά εκπαιδευμένους αστυνομικούς».

Ο κ. Καλαντζής ευχήθηκε στους αξιωματικούς και το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. καλή επιτυχία στο έργο και την αποστολή τους επισημαίνοντας τη βεβαιότητά του ότι οι σύγχρονες υποδομές και οι καλύτερες συνθήκες εργασίας, θα επαυξήσουν τη διάθεση για την  ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ 12/07/06
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Β.Φ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ