ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ – ΠΕΤΡΑΛΙΑ

ypes press002
ypes press002

Στο επίκεντρο η τουριστική ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γιώργος Καλαντζής, το πρωί της Παρασκευής 26 Μαϊου 2006, είχε συνάντηση εργασίας με την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, με αφορμή τις επισκέψεις της στους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της τουριστικής προβολής της Μακεδονίας και της Θράκης, των κοινών δράσεων για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της προσέλκυσης νέων τουριστών από τη ΝΑ Ευρώπη.

Ο κ. Καλαντζής αναφέρθηκε στην ανάληψη πρωτοβουλιών από το ΥΜΑ-Θ για την Ταυτοποίηση της Μακεδονίας και της Θράκης και τη Διεθνή Αναγνωρισιμότητά τους, προκειμένου η περιοχή να προβληθεί συγκροτημένα, σε άμεση σύνδεση με τα θετικά αναπτυξιακά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της σύγχρονης Ελλάδας. Επίσης, παρουσίασε την πρόταση του υπουργείου για την πολύπλευρη αξιοποίηση των μικρών λιμένων της Βόρειας Ελλάδας, μέσω της δημιουργίας ενός Περιφερειακού Δικτύου Ναυτιλίας & Αναψυχής.

Η κ. Πετραλιά επισήμανε ότι η διαφημιστική προβολή της Μακεδονίας και της Θράκης θα ενισχυθεί περαιτέρω τονίζοντας ότι κεντρικός στόχος είναι η αξιοποίηση των νέων μορφών τουρισμού σε 12μηνη βάση, η προώθηση του «τουρισμού των πόλεων» και η προσέλκυση νέων τουριστών από τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης.  
 
Αμέσως μετά τη συνάντηση οι υπουργοί Μακεδονίας – Θράκης και Τουριστικής Ανάπτυξης δήλωσαν στους δημοσιογράφους:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ:

«Νιώθω ειλικρινά μεγάλη χαρά γιατί η κυρία Πετραλιά είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο έχω συνεργαστεί χρόνια. Την καλωσορίζω στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία και τη Θράκη. Ξέρω ότι ο ελληνικός τουρισμός στα χέρια της έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και θα δοθεί η αναγκαία ώθηση γιατί η κυρία Πετραλία  εργάζεται αποτελεσματικά και έχει αποδείξει ότι με όποιον τομέα και να ασχοληθεί, αποδίδει τα μέγιστα. Συζητήσαμε θέματα που άπτονται της συνεργασίας των υπουργείων μας για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Βόρειας Ελλάδας. Είναι βέβαιο πως αυτή η συνεργασία θα επεκταθεί σε πολλούς τομείς. Ετοιμάζουμε ένα πλάνο συνεργασίας προκειμένου να αξιοποιήσουμε τις νέες αγορές της ΝΑ Ευρώπης προσελκύοντας τουρίστες από τις γειτονικές χώρες της Βαλκανικής. Αυτό θα γίνει βέβαια με την ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού και πάντα με εμάς δίπλα τους ώστε, με συντονισμένο και συντεταγμένα, η Μακεδονία και η Θράκη να ξαναγίνουν πόλος έλξης τουριστών σε 12μηνη και μόνιμη βάση».

ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ – ΠΕΤΡΑΛΙΑ

«Συζητήσαμε για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού σε ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα. Αποφασίσαμε να κάνουμε ακόμα πιο δυνατή τη συνεργασία μας για την προβολή και τη διαφήμιση της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης. Στόχος μας, στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, είναι οι νέες μορφές τουρισμού και μέσα στις νέες μορφές τουρισμού είναι και ο τουρισμός των πόλεων, που έχει ως στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σε  12μηνη βάση, αξιοποιώντας το πλέγμα των πόλεων που διαθέτει η Βόρεια Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσαμε να εξετάσουμε και τη δημιουργία των υποδομών που χρειάζονται ώστε να προχωρήσουμε στην ωρίμανση των τουριστικών επενδύσεων, που έχουν ξεκινήσει ή που πρόκειται να  ξεκινήσουν στη Βόρεια Ελλάδα, με κέντρο τη Θεσσαλονίκη, μία πόλη που κατέχει επάξια τον τίτλο της πρωτεύουσας της ΝΑ Ευρώπης και η οποία μπορεί να αξιοποιήσει το τουριστικό κύμα από τις Βαλκανικές χώρες».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΑΠΟ 28/5/06 ΕΩΣ 29/5/06