Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ypes press002
ypes press002

Είχε επαφές με την Ελληνική Ομογένεια. Παρέστη στα θυρανοίξια τοι Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου στη Στουτγάρδη

Στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου της Στουτγάρδης παρέστη, το απόγευμα της Τετάρτης 24 Μαΐου 2006, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος πραγματοποιεί, από χθες, τριήμερη επίσκεψη στη Γερμανία, προσκεκλημένος της Ελληνικής Ομογένειας της Βάδης Βυρτεμβέργης.

Ο κ. Καλαντζής έχε συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, των τοπικών αρχών της Στουτγάρδης και των ομογενειακών ΜΜΕ. Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης έχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να συζητήσει για όλα τα  τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον Ελληνισμό και τους ομογενείς της Γερμανίας.

Κατά τις επαφές του με την ελληνική ομογένεια της Γερμανίας ο κ. Καλαντζής επισήμανε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην εμπέδωση κλίματος συνεργασίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στον Ελληνικό και Γερμανικό λαό, τονίζοντας ότι: «η Γερμανία, είναι μία φίλη χώρα η οποία για πολλούς έλληνες αποτελεί δεύτερη πατρίδα. Είναι η χώρα η οποία, σε δύσκολους καιρούς για την Ελλάδα, υποδέχθηκε το μεγάλο κύμα των ελλήνων μεταναστών δίνοντας τους την ευκαιρία να εργαστούν και να ευημερήσουν. Οι έλληνες μετανάστες έχτισαν τη σημαντικότερη γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους δύο λαούς εμπεδώνοντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης, αλληλοκατανόησης και συνεργασίας σε όλους τους τομείς. Αυτές οι σχέσεις αναπτύσσονται και ενισχύονται συνεχώς μέχρι και σήμερα, που τα πράγματα για την Ελλάδα έχουν αλλάξει μέσα στο κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα που χτίζουμε».

Σε ό,τι αφορά το επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης επισήμανε ότι «οι ελληνογερμανικές σχέσεις καταδεικνύουν την ευρεία συναίνεση που υπάρχει σε όλα σχεδόν το πολιτικά θέματα και ιδιαίτερα σε αυτά της ευρωπαϊκής πολιτικής. Παράλληλα, υπάρχει πληθώρα επαφών, κυρίως μεταξύ βουλευτών και εκπροσώπων διαφόρων αρχών και φορέων. Ανεκτίμητη είναι και η συμβολή των πολυάριθμων ομάδων ελληνογερμανικής φιλίας στην καλλιέργεια των διμερών σχέσεων», ενώ σημείωσε πως «δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός ότι πολλοί επιφανείς έλληνες πολιτικοί έζησαν εξόριστοι στη Γερμανία την περίοδο της δικτατορίας, ενώ πολλοί άλλοι σπούδασαν στη Γερμανία ή έζησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, υπάρχει μια βαθιά γνώση της χώρας και της πολιτικής της, που δεν συναντά κανείς σε σχεδόν κανένα άλλο λαό. Αυτό καταδεικνύεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι ένας στους δέκα Έλληνες έχει ζήσει για μια περίοδο της ζωής του στη Γερμανία».
Τέλος, ο κ. Καλαντζής αναφερόμενος στις σχέσεις της Ελλάδας και της Γερμανίας στον οικονομικό τομέα τόνισε ότι η Γερμανία αποτελεί τον σημαντικότερο εμπορικό εταίρο της Ελλάδας υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει έφορο έδαφος για περαιτέρω συνεργασία στον τομέα του τουρισμού και της καινοτομίας.

Προηγούμενο άρθροΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ