ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ypes press002
ypes press002
«Σήμερα στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπως θα διαπιστώσατε από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, έγινε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση και αξιολόγηση της πορείας των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Η Μακεδονία και η Θράκη μπαίνουν σε τροχιά ανάπτυξης. Μέσα στο καλοκαίρι, όλα τα μεγάλα έργα θα έχουν ξεκινήσει στην πόλη.  Εκείνο που επιβάλλεται τώρα είναι εμείς να τρέξουμε ώστε να τηρηθούν πιστά τα χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης. Το σίγουρο είναι ότι η  Βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη αλλάζουν σελίδα. Είναι βέβαιον ότι η περιφερειακή ανάπτυξη που περιμέναμε έρχεται. Αξιοποιούμε όλες τις ευκαιρίες για την πρόοδο του τόπου μας και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση με συνέπεια, μεθοδικότητα και όραμα, πιστοί στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες».
 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εργοστάσιο της  ΒΦΛ Θεσσαλονίκης και τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός στο ΥΜΑ-Θ με αντιπροσωπεία εργαζομένων, ο κ. Καλαντζής επισήμανε:

«Χθες από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, έκανε σχετικές δηλώσεις για το θέμα ο αρμόδιος υπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββας Τσιτουρίδης ο οποίος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Σήμερα ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους, είπε αυτό που έχουμε επισημάνει όλοι από την πρώτη στιγμή. Ότι εμείς καταβάλλουμε προσπάθειες  προκειμένου να βρεθεί μια ορθολογική λύση που θα δώσει τη δυνατότητα μίας βιώσιμης λειτουργίας του εργοστασίου. Είναι ξεκάθαρο ότι σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε. Επικεντρώνουμε τις πρωτοβουλίες μας αξιοποιώντας όλες τις προοπτικές που υπάρχουν. Απαραίτητη προϋπόθεση για μας όμως είναι ότι το κόστος αυτό δε θα πρέπει να επιβαρύνει τον ελληνικό λαό, τον έλληνα φορολογούμενο.  Δε θα πάμε δηλαδή σε μια βιομηχανία η οποία θα συνεχίσει να έχει χρέη, να είναι ζημιογόνα.   Η άποψη των εργαζομένων είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει με κερδοφορία η εταιρία.  Εμείς, κατ αρχήν το αποδεχόμαστε και για  αυτό συζητάμε».

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2006
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ