ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΦΙΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.).

ypes press002
ypes press002
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, το πρωί της Τετάρτης 1 Μαρτίου 2004, επισκέφτηκε, τα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.) και συμμετείχε στην τακτική συνεδρίαση των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συζήτηση των δύο πλευρών. Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο δημοσιογραφικός κλάδος στη Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και θέματα που άπτονται  των αναπτυξιακών προοπτικών της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Ο κ. Καλαντζής ενημερώθηκε επίσης για τα ερωτήματα, τα ευρήματα και τις προτάσεις που προέκυψαν από τη δημοσιογραφική έρευνα, την οποία εκπόνησε η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον τίτλο «Κεντρική Μακεδονία: Τα βήματα για την ενιαία τουριστική προβολή», και με στόχο την καλύτερη τουριστική προβολή της Βόρειας Ελλάδας.

 Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το αρχαιότερο δημοσιογραφικό σωματείο της Ελλάδας, για την θερμή υποδοχή και τη συνεργασία. Πιστεύω ότι ο δημοσιογράφος είναι χρήσιμος και απαραίτητος σύμβουλος για κάθε πολιτικό και ιδιαίτερα για έναν υπουργό σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως η Βόρεια Ελλάδα. Με αυτό το πνεύμα θα συνεχίσουμε. Συμφωνήσαμε ότι θα υπάρχει συνεχής συνεργασία και ενημέρωση κι αυτό γιατί έχουμε κοινό στόχο, κοινή ελπίδα και προοπτική: το να βοηθήσουμε να πάει μπροστά με γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης η Μακεδονία και η Θράκη».

Ο πρόεδρος του δ.σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. κ. Δημήτρης Γουσίδης παρέδωσε υπόμνημα στον υπουργό με αιτήματα και προτάσεις για την αναβάθμιση του δημοσιογραφικού κλάδου, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα τοπικά και περιφερειακά Μ.Μ.Ε.

Στο υπόμνημα περιλαμβάνονται επίσης προτάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση του πολυσήμαντου και πολύπλευρου ρόλου που διαδραματίζει η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., ως το αρχαιότερο δημοσιογραφικό σωματείο της χώρας,  με ιστορία που περιλαμβάνει σελίδες όχι μόνο επαγγελματικής, αλλά εθνικής, κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς.

Ο πρόεδρος  κ. Δημήτρης Γουσίδης και τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ., δώρισαν στον υπουργό το μετάλλιο τιμής της  Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., με αφορμή την πρώτη τους συνάντηση.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΕΟΥΔΗ
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΗ ΘΑΣΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ