ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ

ypes press002
ypes press002
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, το πρωί της Τρίτης 14 Μαρτίου 2006, βρέθηκε στην Ορεστιάδα, όπου προήδρευσε ευρείας σύσκεψης, στο Δίκτυο Νομαρχιών Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κατάστασης με τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών.

Στη σύσκεψη μετείχαν: ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο νομάρχης Έβρου κ. Νίκος Ζαμπουνίδης, οι νομάρχες των όμορων Νομών της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Φούρλας, δήμαρχοι των παραποτάμιων περιοχών, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών και των πυροσβεστικών αρχών καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Καλαντζής επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και κατόπιν έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αντίδραση της πολιτείας ήταν άμεση και αυτή τη  φορά, με όλες τις Αρχές σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να περιοριστούν οι πλημμύρες. Βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τον όγκο των υδάτων στον ποταμό Έβρου να έχει ξεπεράσει το όριο συναγερμού.

Θέλω να τονίσω ότι, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των Ελληνικών Αρχών και Υπηρεσιών, το πρόβλημα στον Έβρο διαιωνίζεται γιατί οι υποδομές στη γειτονική Βουλγαρία δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος υδάτων να διοχετεύεται στη χώρα μας πολλές φορές ακόμα και απροειδοποίητα.

Πρέπει να ρίξουμε το βάρος στη συνεργασία μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προκειμένου οι γειτονικές χώρες, ιδιαίτερα η Βουλγαρία, να χρηματοδοτηθούν για την κατασκευή σύγχρονων αντιπλημμυρικών έργων.

Είχα την ευκαιρία να τα επισημάνω αυτά στους νομάρχες των όμορων Νομών της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, οι οποίοι μετείχαν στην ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Ορεστιάδα.

Θέλω να συγχαρώ για μια ακόμη φορά όλες τις Αρχές: Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη Νομαρχία Έβρου, τους Δημάρχους των παραποτάμιων περιοχών, τον Στρατό, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για τη στενή συνεργασία και αποτελεσματικότητα.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς και έχουμε την εντολή να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα προκειμένου να βοηθήσουμε τον τόπο και τους κατοίκους».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ
Επόμενο άρθροΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ