ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ypes press002
ypes press002

Πρώτη συνάντηση της ομάδας εμπειρογνωμόνων

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν χθες, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2006, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα του ΥΜΑ-Θ, καθ. Λουκά Ανανίκα, τα μέλη της ομάδας εμπειρογνωμόνων για την εξέταση των πρόδρομων ενεργειών ανάπτυξης της Ζώνης Καινοτομίας στην Ανατολική Θεσσαλονίκη (ΖΚΑΘ).

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την ίδρυση και ανάπτυξη της ΖΚΑΘ, την παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών του εγχειρήματος, όπως η χωροταξική οργάνωση, καθώς και τις προτεινόμενες αρμοδιότητες και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του Φορέα Υλοποίησης και Διαχείρισης της Ζώνης.

«Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ως τελικός δικαιούχος της Δράσης 4.6.2. ‘’Ζώνη Καινοτομίας Ανατολικής Θεσσαλονίκης’’ του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, προχωρά, σε συνεργασία με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης, στις πρόδρομες ενέργειες για την ανάπτυξη της Ζώνης Καινοτομίας στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Στόχος μας, η εξασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, με τη δημιουργία μιας μόνιμης δομής, που θα αποτελεί πόλο έλξης καινοτόμων πρωτοβουλιών σε όλα τα επίπεδα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων», τόνισε ο κ. Ανανίκας.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων θα λειτουργήσει ως συμβουλευτικό όργανο προσωρινά, μέχρι τη σύσταση του Φορέα Υλοποίησης και Διαχείρισης της Ζώνης, που εκτιμάται σε περίπου τρεις μήνες. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων αποτελείται από εκπροσώπους της Ειδικής Γραμματείας για την Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Θεσσαλονίκης, του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και της Εγνατία Α.Ε.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάζει κάθε 15 ημέρες, για το διάστημα έως τη σύσταση του Φορέα Υλοποίησης και Διαχείρισης της ΖΚΑΘ. Η επόμενη συνάντησή της ορίστηκε για τις 8 Μαρτίου 2006, με κύρια θέματα συζήτησης τις προτάσεις επί του σχεδίου Νόμου για τη Σύσταση του Φορέα Υλοποίησης και Διαχείρισης της ΖΚΑΘ και την εξέταση σχετικών μελετών παρελθόντων ετών.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ 20/2/06
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ