Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ypes press002
ypes press002

Με την υποστήριξη του ΥΜΑ-Θ

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2006 και ώρα 12:00 μ.μ. θα εγκαινιάσει στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, την επίσημη ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (Ι.Μ.Ο.Π.).
 
Το Ι.Μ.Ο.Π είναι ένας φορέας εθνικής εμβέλειας που φιλοξενείται στη Βόρεια Ελλάδα και έχει στόχο την επίτευξη στενότερης επαφής των πολιτών με την επιστημονική γνώση για θέματα που αφορούν προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος.
 
Η ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων αποτελεί μια καινοτόμο προσπάθεια για τα ελληνικά δεδομένα, αφού για πρώτη φορά οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν υπεύθυνη και έγκαιρη πληροφόρηση σε όποια γωνιά της Ελλάδας και αν ζούνε, μέσω του διαδικτύου.

Για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε η εμπειρία της ανοικτής γραμμής βοήθειας του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας, που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 1998, αποτελώντας ένα από τα 4 κέντρα του Ι.Μ.Ο.Π.

Εξάλλου αυτό αποτελεί και ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, αφού η κατασκευή της δεν στηρίζεται σε μια απλή παράθεση πληροφορίας, αλλά έχει προκύψει άμεσα από την καταγραφή των προβλημάτων των πολιτών της χώρας, στην γραμμή βοήθειας του Κέντρου.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα με την μορφή της θα απευθύνεται:
– στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, αλλά και όποιον θέλει να ενημερωθεί για τα θέματα αυτά
– στους επαγγελματίες της Υγείας (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ψυχολόγους, μαίες κ.ο.κ.) και
– στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου οι δημοσιογράφοι να έχουν όλες τις νέες ιατρικές πληροφορίες, που αφορούν στον συγκεκριμένο τομέα.
 
Παρόντες στην εκδήλωση θα είναι ο Διοικητικός Υπεύθυνος κ. Σταμάτης Παπαχαρίτου, αλλά και μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους από σχολεία της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη ιστοσελίδα, για την έγκυρη ενημέρωσή τους και σε θέματα σεξουαλικής υγείας.

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
Επόμενο άρθροΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ “ΔΙΑΝΑ”