Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

ypes press002
ypes press002

Με την υποστήριξη του ΥΜΑ-Θ

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2006, εγκαινίασε στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, τον επίσημο δικτυακό τόπο του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (Ι.Μ.Ο.Π.)
 
Ο Διοικητικός Υπεύθυνος του Ινστιτούτου κ. Σταμάτης Παπαχαρίτου, η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Έφη Τσιαΐρα και ομάδα μαθητών από το Πειραματικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενη από την καθηγήτριά τους κ. Μαρία – Ελένη Ζαρφτσιάν, «ξενάγησαν» τον υπουργό στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.imop.gr/.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης, αφού περιηγήθηκε με την βοήθεια των μαθητών στην ηλεκτρονική σελίδα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι μια καινοτόμος προσπάθεια, ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα, αφού για πρώτη φορά οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν υπεύθυνη και έγκυρη πληροφόρηση σε όποια γωνιά της Ελλάδας και αν ζούνε, μέσω του διαδικτύου. Αυτός ήταν και ο λόγος που “αγκαλιάσαμε” τη συγκεκριμένη προσπάθεια και υποστηρίξαμε τη δημιουργία της ιστοσελίδας».

Για την κατασκευή του δικτυακού αυτού τόπου χρησιμοποιήθηκε η εμπειρία της «ανοικτής γραμμής» βοήθειας του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας, που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 1998.

Καταλήγοντας ο κ. Τσιαρτσιώνης συνεχάρη τον κ. Παπαχαρίτου για την σκληρή δουλειά, τονίζοντας πως «με τον τρόπο αυτό θα ενημερωθούν τόσο οι επαγγελματίες της υγείας όσο και νεότερης ηλικίας άτομα που θα μπορούν στο εξής», όπως είπε «να πάρουν υπεύθυνες απαντήσεις από ειδικούς για θέματα που τους απασχολούν και που μέχρι πρότινος αποτελούσαν “ταμπού”».

Να σημειωθεί πως το Ι.Μ.Ο.Π είναι ένας φορέας εθνικής εμβέλειας που φιλοξενείται στη Βόρεια Ελλάδα και έχει στόχο την επίτευξη στενότερης επαφής των πολιτών με την επιστημονική γνώση για θέματα που αφορούν προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος.

Προηγούμενο άρθροΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ “ΔΙΑΝΑ”
Επόμενο άρθροΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ