ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002
Διαδοχικές εθιμοτυπικές επισκέψεις πραγματοποίησε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, το πρωί της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου 2006, στη Μητρόπολη, το Δήμο και τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Μέσα σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα υποδέχθηκαν τον υπουργό ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, ο δήμαρχος κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο νομάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης. Του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα που ανέλαβε.

Ο κ. Καλαντζής αμέσως μετά την συνάντηση με τον κ.κ. Άνθιμο δήλωσε: «Νομίζω ότι χρειαζόμασταν την ευλογία και την βοήθεια Του Κυρίου. Επειδή βρισκόμαστε εδώ, στην έδρα της Μητροπόλεως, θα σας πω κάτι, που είναι για μένα αξίωμα: “το απλό είναι μεγάλο γιατί το μεγάλο είναι απλό, αυτό είναι Θεός”».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης καλωσόρισε το νέο υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, χαρακτηρίζοντάς τον «διακεκριμένο πολιτικό» και επισημαίνοντας πως η συνεργασία τους θα είναι υποδειγματική.

Αμέσως μετά ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης συναντήθηκε στο δημαρχείο με τον κ. Παπαγεωργόπουλο.

Ο κ. Καλαντζής μετά τη συνάντηση τόνισε: «Ερχόμενος στη Μακεδονία δεν θα μπορούσα παρά να επισκεφθώ άμεσα τον δήμαρχο της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο φίλος μου και άξιος δήμαρχός σας, ο Βασίλης  Παπαγεωργόπουλος. Έχουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας εδώ και πολλά χρόνια, τόσο στα αθλητικά όσο και στα γενικότερα θέματα που απασχολούν τη Βόρεια Ελλάδα. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι, δυστυχώς, η Θεσσαλονίκη δεν τρέχει με τους ρυθμούς του Παπαγεωργόπουλου, που ξέρει να τρέχει. Και γι’ αυτό ευθύνη έχουμε όλοι. Προσπαθεί και ξέρω ότι κάποια στιγμή θα βάλει τη Θεσσαλονίκη σ’ αυτούς τους ρυθμούς. Εμείς ίσως δεν έχουμε βοηθήσει όσο θα έπρεπε. Και όταν λέω εμείς εννοώ όλοι όσοι εμπλέκονται στον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την εκτέλεση, του προγράμματος που εκπονεί ο δήμος Θεσσαλονίκης».

Μάλιστα, αναφερόμενος στις αθλητικές επιδόσεις του δημάρχου αλλά και του ίδιου,  ο κ. Καλαντζής είπε χαρακτηριστικά : «Εκείνο που υπόσχομαι είναι ότι μπορεί ως αθλητής να μην έκανα 10 δευτερόλεπτα στα 100, όπως ο δήμαρχος, αλλά έκανα 13 δευτερόλεπτα. Πιστεύω ότι είναι ένας ικανός χρόνος για να συμπορευτούμε και να βοηθήσουμε την πόλη».

Ανταπαντώντας ο κ. Παπαγεωργόπουλος, αφού καλωσόρισε πρώτα τον νέο υπουργό, είπε πως συζήτησαν τα θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, όπως το μετρό, την υποθαλάσσια αρτηρία, το λιμάνι, το αεροδρόμιο, την Εγνατία, την HELEXPO,  την Δ.Ε.Θ. αλλά και το πρόγραμμα έργων του δήμου. Μάλιστα, ο δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Καλαντζή να έχουν στενή συνεργασία.

Ολοκληρώνοντας τις επαφές του ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, συναντήθηκε με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του που ο κ. Καλαντζής, είναι ο πρώτος υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, ο οποίος επισκέπτεται τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Από την πλευρά του ο υπουργός δήλωσε: «Όταν βρίσκεσαι στην νομαρχία οποιουδήποτε νομού πρέπει να είσαι πάρα πολύ προσεκτικός και πάρα πολύ μετρημένος. Είναι πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη όταν ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο πιο δύσκολο είναι όταν επισκέπτεσαι τη νομαρχία Θεσσαλονίκης, που είναι νομάρχης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Το λέω αυτό ότι γιατί είναι φίλος μου, γιατί πορευτήκαμε πολλά χρόνια μαζί ως βουλευτές αλλά και γιατί έχει αλλάξει τον τρόπο και τα ήθη της πολιτικής. Είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν κάποιοι, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το αποτέλεσμα μετράει και το αποτέλεσμα είναι θετικό, άρα λοιπόν θα πρέπει να το κρατήσουμε.
Είναι βέβαιο κύριε νομάρχα ότι είμαστε άνθρωποι που πιστεύω ότι θα δουλέψουμε μαζί. Θα διαφωνήσουμε ίσως σε κάποια θέματα, αλλά θα προχωρήσουμε.
Είπα στον κ. Παπαγεωργόπουλο ότι ως αθλητής ήταν 100στάρης, εσείς είστε 400σάρης που εκτός από ταχύτητα διαθέτετε και αντοχή».

Προηγούμενο άρθροΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ 20/2/06