ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002
Με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο συναντήθηκε  ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς, το πρωί της Τετάρτης 22/2/06, στο Δημαρχείο, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργου Καλαντζή, του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Τσιότρα, του νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη  Ψωμιάδη και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Σωτήρη Καπετανόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα μεγάλα έργα της πόλης, όπως το μετρό, η υποθαλάσσια αρτηρία, οι χώροι στάθμευσης, η επέκταση του αεροδρομίου, η ολοκλήρωση των κάθετων οδικών αρτηριών της Εγνατίας Οδού κ.α.
Μετά το τέλος της συνάντησης ακολούθησε συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, μιλώντας στους δημοσιογράφους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Θεσσαλονίκη γυρίζει σελίδα. Το τέλμα, στο οποίο βρίσκονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια η πόλη και η Βόρεια Ελλάδα, δεν υπάρχει πια. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς εξήγγειλε την έναρξη εργασιών σε τρία μεγάλα έργα πνοής και ανάπτυξης. Το Μάιο θα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος του μετρό Θεσσαλονίκης. Τον Ιούνιο θα έχουν αρχίσει οι εργασίες στην υποθαλάσσια αρτηρία. Ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες για την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης και το βέβαιο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει. Η ανάπτυξη συνεχίζεται. Η ανάπτυξη προχωρά και η νέα διακυβέρνηση κάνει πράξη τις υποσχέσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος και βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Καραμανλής. Οι Θεσσαλονικείς είναι βέβαιο ότι θα δουν καλύτερες μέρες».

Προηγούμενο άρθροΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΤΗΝ 23Η INFACOMA