Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΝΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

ypes press002
ypes press002

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «EX-INT» του INTERACT

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης καθηγητής Λουκάς Ανανίκας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΥΜΑ-Θ, πραγματοποιεί από σήμερα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2005, διήμερη επίσκεψη στην Πράγα, για την υπογραφή της συμφωνίας ένταξης της Τσεχίας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα INTERACT.

Ο κ. Ανανίκας θα συναντηθεί για τον σκοπό αυτό με τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης της Δημοκρατίας της Τσεχίας, κ. Jiri Patocka, κατόπιν πρόσκλησης του ίδιου.

Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Δημοκρατίας της Τσεχίας, προστίθεται στο έργο «EX-INT» του ευρωπαϊκού προγράμματος INTERACT της κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG, πρόταση που σχεδίασε και υλοποιεί το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα τόσο της σημασίας του έργου για τη διασυνοριακή συνεργασία, όσο και της ιδιαίτερα επιτυχημένης παρουσίασής του στη Βιέννη, όπου τον περασμένο Ιούνιο  συναντήθηκαν εκπρόσωποι πολλών ευρωπαϊκών χωρών για να παρουσιάσουν τα έργα τους ενώπιον της Διαχειριστικής Αρχής του INTERACT.

Στο «ΕX-INT», το οποίο σημειωτέον είχε συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των προτάσεων που υποβλήθηκαν προς έγκριση, συμμετέχουν επίσης ως εταίροι, οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, η Κύπρος και η Βουλγαρία.

Το έργο «ΕΧ-ΙΝΤ» θα καταγράψει αρχικά όλα τα έργα INTERREG, που έχουν υλοποιήσει μέχρι στιγμής οι τέσσερις ελληνικές περιφέρειες, που συμμετέχουν, αλλά και οι φορείς που εδρεύουν στις περιοχές τους.

Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί μια πολύτιμη βάση δεδομένων με την υπάρχουσα εμπειρία, αλλά και ένας «χρυσός οδηγός» των φορέων και εταίρων που εμπλέκονται σε διασυνοριακά προγράμματα.

Προηγούμενο άρθροΟΙ ΚΙΝΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Επόμενο άρθροΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΕΥΡΩΠΗ (1650-1950) Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ” ΤΟΥ Κ. ΣΤΡΑΤΟΥ ΗΛΙΑΔΕΛΗ