Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΝΙΚΑΣ ΣΤΟ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ypes press002
ypes press002

Στο συνέδριο του Γερμανοελληνικού Οικονομικού Συνδέσμου και της Γερμανοελληνικής Ένωσης προστασίας ιδιοκτητών ακινήτων

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, καθηγητής Λουκάς Ανανίκας, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2005, παρουσίασε τις αναπτυξιακές προοπτικές της Μακεδονίας και της Θράκης, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Το συνέδριο με θέμα «Αγορά Ακινήτων στην Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Παρόν, Μέλλον και Προοπτικές Ανάπτυξης» διοργάνωσαν από κοινού ο Γερμανοελληνικός Οικονομικός Σύνδεσμος και η Γερμανοελληνική Ένωση Προστασίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Ο κ. Ανανίκας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στη θέση της Μακεδονίας και της Θράκης, στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται από το 2007 με την επόμενη διεύρυνση της Ε.Ε., επισημαίνοντας ότι οι περιοχές αυτές «καλούνται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, μεταλαμπαδεύοντας την εικοσαετή και πλέον εμπειρία που έχει αποκομίσει η Ελλάδα από τη συμμετοχή της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προωθώντας παράλληλα και την παγίωση της κοινών ευρωπαϊκών ιδεών και αξιών».

Στη συνέχεια, ο κ. Ανανίκας ανέλυσε το πλαίσιο των νέων υποδομών (π.χ. Εγνατία Οδός, λιμάνι, αεροδρόμιο), αλλά και των πολιτικών που δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη.

Ολοκληρώνοντας τη σύντομη παράθεση των αναπτυξιακών προοπτικών της Μακεδονίας και της Θράκης, ο κ. Ανανίκας αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΥΜΑ-Θ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για τη διαδικτύωση με τις Περιφέρειες του χώρου ευθύνης του, δράσεις για την προβολή της αναγνωρισιμότητας της Μακεδονίας και της Θράκης σε διεθνές επίπεδο κ.α.), για την ανάπτυξη της περιοχής.

Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, αλλά και επενδυτές, που ενδιαφέρονται για την αγορά της Ελλάδας. 

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. Ν. ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Επόμενο άρθροΟΙ ΚΙΝΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ