ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ypes press002
ypes press002

Η άνανδρη επίθεση κατά της ζωής του δημοσιογράφου Περικλή Στέλλα προκαλεί οργή και αγανάκτηση σε όλους τους έλληνες πολίτες.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τα φαινόμενα βίας, από όπου κι αν προέρχονται και τα οποία έχουν ως στόχο να πλήξουν την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Οι «εμπνευστές» των άνανδρων επιθέσεων κατά της ζωής πολιτών, όπως αυτή με θύμα τον δημοσιογράφο Περικλή Στέλλα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να χαλυβδώνουν τα δημοκρατικά αισθήματα όλων μας, ενισχύοντας τον αγώνα της κοινωνίας μας για ελευθερία, δικαιοσύνη και πλουραλισμό. Κανείς δεν πρόκειται να υποκύψει σε τέτοιου είδους επιθέσεις.

Αγωνιζόμαστε σθεναρά για την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και της αναβάθμισής τους. Στις ελεύθερες και δημοκρατικές κοινωνίες, η ελευθερία του Τύπου και οι αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, ούτε διαπραγματεύονται, ούτε ποδηγετούνται.

Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες των Δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας μας, της  ΕΣΗΕΜ-Θ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, προκειμένου να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι η «βία και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν». Αργά ή γρήγορα, οι υπόλογοι θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης αλλά και ενώπιον της ελληνικής κοινωνίας.

Νίκος Τσιαρτσιώνης
Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡ. ΤΣΙΓΑΡΑ