ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ – ΒΙΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΜΕ ΣΤΟ ΑΪΤΣΙ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

ypes press002
ypes press002

Το περίπτερο της Ελλάδας απέσπασε το τρίτο βραβείο καλύτερου περιπτέρου στο «AICHI EXPO 2005»

Τα θεματικά περίπτερα καθώς και τα περίπτερα διαφόρων κρατών επισκέφθηκε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο της 2ης συνάντησης των πόλεων ή περιοχών που φιλοξένησαν ή διεκδίκησαν την παγκόσμια έκθεση EXPO, η οποία φέτος πραγματοποιείται στην περιοχή Αϊτσι της Ιαπωνίας.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης συναντήθηκε με διεθνείς αντιπροσωπείες εκπροσώπων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο ελληνικό περίπτερο, το οποίο απέσπασε άριστες κριτικές και το τρίτο βραβείο καλύτερου περιπτέρου.

«Η EXPO είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την περιφερειακή ανάπτυξη και την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και της εικόνας του προορισμού διοργάνωσης. Η περιοχή Αϊτσι έχει ωφεληθεί από τη διοργάνωση της EXPO, τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Γραφείου Διεθνών Εκθέσεων – ΒΙΕ κ. Γου, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του BIE κ. Λοσερτάλες με τους οποίους συζήτησε, μεταξύ άλλων, και το θέμα της ενεργούς συμμετοχής της Ελλάδος στις δραστηριότητες του BIE. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με το Δήμαρχο του Ανόβερου της Γερμανίας με τον οποίο συζητήθηκαν τα άμεσα και μακροπρόθεσμα αναπτυξιακά οφέλη που προέκυψαν από την διοργάνωση της EXPO του 2000.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης και η ελληνική αποστολή, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2005, προτελευταία ημέρα του “AICHI EXPO 2005”, παραβρέθηκαν στις τελετές λήξης της Έκθεσης και στις εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ημέρα του BIE.

Προηγούμενο άρθροΗ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ
Επόμενο άρθροΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΝΙΚΑΣ ΘΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ