ΠΕΝΗΝΤΑ ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ

ypes press002
ypes press002
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το πρωί της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2005, δέχθηκε στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, 52 νέους με σύνδρομο Down από την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Μάλτα και τη χώρα μας.

Οι νέοι, ηλικίας 19 με 30 ετών, βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους συνοδούς τους, με αφορμή τη διακρατική ανταλλαγή, που οργανώνει ο Σύλλογος Συνδρόμου Down  Ελλάδος με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Δράση 1: Νεολαία για την Ευρώπη» και στηρίζει το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δραστηριοτήτων, που συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση ατόμων που ανήκουν σε αποκλεισμένες ομάδες πληθυσμού.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι νέοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, ο οποίος τους καλωσόρισε και τους χάρισε βιβλία στην αγγλική γλώσσα με θέμα το Άγιον Όρος. Μιλώντας τους, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Εδώ είναι ένας τόπος – σταυροδρόμι πολιτισμών και ανθρώπων. Είναι ένας τόπος που γέννησε τον Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος πριν από περίπου 2.500 χρόνια ήταν ο προπομπός της οικουμενικότητας: Είπε ότι όλοι ανήκουμε σε μια παγκόσμια κοινωνία και δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε λαούς και ανθρώπους από το χρώμα, τη γλώσσα, τη θρησκεία.

Στην Ελλάδα της δημιουργίας, της πνευματικής ανάτασης και του πολιτισμού, το όραμα του οικουμενισμού είναι πάντα ζωντανό. Στο πλαίσιο αυτό, σας καλωσορίζουμε και σας περιμένουμε ξανά, όποτε τα καταφέρετε με τις υποχρεώσεις σας και θελήσετε να επισκεφθείτε πάλι τη χώρα μας, τα αξιοθέατα και ιδίως τους αρχαιολογικούς χώρους με τα τόσο σημαντικά ευρήματα αυτής της περιοχής».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Τσιαρτσιώνης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους 52 νέους, για την επίσκεψη και να τονίσει τη συμπαράστασή του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μέσω της οργάνωσής τους θα είναι στη διάθεσή τους, για οτιδήποτε θελήσουν.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κτίριο του υπουργείου, στο Κέντρο Αγιορείτικης Κληρονομιάς και θαύμασαν, μεταξύ άλλων, έντυπα και μακέτες σχετικά με τα 50 χρόνια των δράσεων και της ιστορίας του Υ.ΜΑ.-Θ.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 8/9/05
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ