Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ 2ΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ “ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ EXPO” ΣΤΟ ΑΪΤΣΙ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

ypes press002
ypes press002
Με την παράδοση της προεδρίας, από το Αμβούργο της Γερμανίας στο Αϊτσι της Ιαπωνίας, άρχισαν οι εργασίες της 2ης γενικής συνέλευσης των πόλεων και περιοχών που φιλοξένησαν ή διεκδίκησαν τη διοργάνωση της παγκόσμιας έκθεσης «EXPO» (Δίκτυο Πόλεων EXPO).

Στο Αϊτσι βρίσκονται αντιπροσωπείες από 25 χώρες μεταξύ των οποίων και η αντιπροσωπεία της Ελλάδας με επικεφαλής τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκο Τσιαρτσιώνη.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης συγχαίροντας το νέο πρόεδρο κ. Kanta, ο οποίος είναι ο κυβερνήτης της περιοχής του Αϊτσι, δήλωσε το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την ενεργό συμμετοχή της στο «Δίκτυο των Πόλεων».

Όπως τόνισε ο υπουργός: «Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία γενικότερα, βρίσκονται κοντά στο θεσμό της EXPO, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο δίκτυό τους προκειμένου να βρισκόμαστε κοντά στις εξελίξεις και να εκμεταλλευόμαστε τις επιχειρηματικές και πολιτιστικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Η ανάδειξη της Μακεδονίας, ως προορισμού με μοναδικά χαρακτηριστικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, περνά μέσα από την προσπάθεια της δικτύωσης και της προβολής της περιοχής στην παγκόσμια τουριστική και επιχειρηματική γεωγραφία. Το “Δίκτυο των Πόλεων EXPO”, είναι ένα αποτελεσματικό μέσο για την επίτευξη αυτού του σκοπού».

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, στις 23 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της EXPO 2005 προσκεκλημένος της οργανωτικής επιτροπής, ενώ στο περίπτερο της Ελλάδας θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους διπλωματικών αποστολών αλλά και με την ηγεσία του Γραφείου Διεθνών Εκθέσεων (ΒΙΕ).

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ
Επόμενο άρθροΗ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ