Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ

ypes press002
ypes press002

Ο Γ.Γ. καθηγητής Λουκάς Ανανίκας υποδέχθηκε τους νεαρούς λαμπαδηδρόμους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών που μεταφέρουν τη φλόγα της αγάπης και της αλληλεγγύης

Εθελοντές αιμοδότες που συμμετέχουν στην 3η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών υποδέχτηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ο Γενικός Γραμματέας, καθηγητής Λουκάς Ανανίκας.

Ο κ. Ανανίκας καλωσόρισε τους νεαρούς λαμπαδηδρόμους, που μεταφέρουν τη φλόγα της αγάπης και της αλληλεγγύης, διαδίδοντας με αυτόν τον συμβολικό τρόπο το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η φλόγα που άναψε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας τον Αύγουστο, πέρασε από πολλά μέρη της χώρας μας. «Σήμερα φωτίζει και την Θεσσαλονίκη, διαδίδοντας με τον πιο παραστατικό τρόπο την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους νέους εθελοντές αιμοδότες. Η αιμοδοσία είναι άλλωστε μια πράξη που δείχνει πάνω από όλα βαθιά κοινωνική ευθύνη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να εμφυσήσουμε στις νέες γενιές», υπογράμμισε ο κ. Ανανίκας.

«Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στηρίζει με κάθε τρόπο τέτοιου είδους εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, που κάνουν πράξη την κοινωνική ευαισθησία και προωθούν την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας και χαρακτήρισε ανεκτίμητη την προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών στον τομέα αυτό.

Ο κ. Ανανίκας αναφέρθηκε, επίσης, στις πρόσφατες ενέργειες του υπουργείου Υγείας για την αναδιοργάνωση του συστήματος αιμοδοσίας και τον εναρμονισμό της εθνικής νομοθεσίας με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

Η φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας θα καταλήξει στις Σέρρες, στις 30 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης των εργασιών της 19ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, που φέτος διοργανώνει ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης «Η Τερπνή».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ 2ΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ “ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ EXPO” ΣΤΟ ΑΪΤΣΙ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ – ΒΙΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΜΕ ΣΤΟ ΑΪΤΣΙ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ