ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΤΟΥ “ENSI”

ypes press002
ypes press002

Για το κοινωνικό πρόσωπο της Ε.Ε. και την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους

Το ΥΜΑ-Θ συμμετέχει ως εθνικός εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ENSI». Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουνίου 2005, συνάντηση του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκου Τσιαρτσιώνη με εταίρους του δικτύου Ευρωπαίων Συμβούλων για την Κοινωνική ενσωμάτωση «ENSI».

Η εν λόγω συνάντηση έγινε στο περιθώριο του 5ου διήμερου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συμβούλων για την «Κοινωνική Ενσωμάτωση» (Consultants for Social Inclusion – ENSI), το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα (09/6/2005), στο  Ινστιτούτο «Γκαίτε» της Θεσσαλονίκης και έχει θέμα: «Η πολιτική έχει ανάγκη από συμμετοχικές διαδικασίες για την εισαγωγή των νέων στην αγορά εργασίας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους υπόλοιπους εταίρους και να απαντήσει στα ερωτήματά τους.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος των μη κυβερνητικών οργανώσεων με στόχο την κοινωνική ολοκλήρωση, να γίνει “άνοιγμα” της αγοράς και να δημιουργηθεί κατάλληλο επενδυτικό κλίμα».

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης επισήμανε, ακόμα, ότι «το ζητούμενο στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να μη σταματήσει η διεύρυνση και να προχωρήσει απαρέγκλιτα και στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης», ενώ, για ακόμα μια φορά, υπογράμμισε, πως «ο επαναπροσδιορισμός των πολιτικών και η καθημερινή ενασχόληση με τα κοινωνικά προβλήματα των Ευρωπαίων αποτελεί πρώτιστη αναγκαιότητα».

Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα «ENSI» προέκυψε και ενισχύθηκε στο πλαίσιο ενός τετραετούς ευρωπαϊκού προγράμματος του 2002. Με τις πρωτοβουλίες του αναφέρεται στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να γίνει “η «πάλη», ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό, ένα από τα κεντρικά στοιχεία στον εκσυγχρονισμό του ευρωπαϊκού κοινωνικού προτύπου”.

Διοργανωτής εταίρος από ελληνικής πλευράς είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Στον πρόγραμμα συμμετέχει η Ανατολική Αναπτυξιακή Εταιρεία, Σύμπραξη δήμων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης ενώ βασικοί εταίροι είναι: η Ένωση Caritas της Επισκοπής Linz (Αυστρία), η Ομοσπονδία των εθελοντών του Αγ. Βικέντιου (Γαλλία), η Ένωση Caritas της Επιτροπής Κολωνίας (Γερμανία), η Οργάνωση Υποστήριξης Μεταναστών Steunpunt Minderheden Overijssel (Ολλανδία), η Οργάνωση Υποστήριξης Φορέων Εθελοντών Clinks York (Μ. Βρετανία) και η Εθελοντική Οργάνωση Υποστήριξης Άνεργων Γυναικών SKP (Πολωνία).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του προγράμματος μπορείτε να μεταβείτε στη διεύθυνση:
 
http://europa.eu.int/comm/employment_social

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 09/6/2005
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 13/06/05