Ο ΥΜΑ-Θ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 32ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ypes press002
ypes press002

ΩΡΑ 19:00

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης κήρυξε, το απόγευμα της Δευτέρας 9 Μαΐου 2005, την έναρξη των εργασιών του 32ου Πανελλήνιου Νοσηλευτικού Συνεδρίου, με θέμα «Η οικουμενικότητα της νοσηλευτικής», που διοργανώνει ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος και το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Κατά το χαιρετισμό του, ο ΥΜΑ-Θ εξήρε τη συμβολή της Επιστημονικής Κοινότητας των Νοσηλευτών στον τομέα φροντίδας της υγείας. Ο κ. Τσιαρτσιώνης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υπηρετείτε έναν κλάδο κατεξοχήν ανθρωποκεντρικό, όπου απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Το επάγγελμά σας είναι πραγματικά λειτούργημα. Καθημερινά δίνετε ένα κομμάτι του εαυτού σας, προσφέρετε στο συνάνθρωπο, τον βοηθάτε, τον ανακουφίζετε».

Ο ΥΜΑ-Θ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος, υπογραμμίζοντας ότι από την ίδρυσή του έως και σήμερα έχει παρουσιάσει πλούσια και σημαντική δράση στα νοσηλευτικά δρώμενα της χώρας.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης, αναφερόμενος στην αναβάθμιση του Κλάδου της Νοσηλευτικής, τόνισε ότι: «Σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και η νομοθετική ρύθμιση του αρμόδιου Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη σύσταση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, αλλά και η συμμετοχή της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στα συμβούλια των νοσοκομείων, με πρόσφατο Νόμο (3329/4.4.05)».

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ
ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΤΟΥ 32ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ»

Αξιότιμη πρόεδρε Δρ. Ελισάβετ Χαραλαμπίδου,
Αγαπητοί νοσηλευτές και νοσηλεύτριες,
Εκλεκτοί παριστάμενοι,
Κυρίες και κύριοι,

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να παρακολουθήσω την εναρκτήρια τελετή του 32ου Πανελληνίου Συνεδρίου σας, με θέμα «Η Οικουμενικότητα της Νοσηλευτικής».

Σας καλωσορίζω, λοιπόν, στη Θεσσαλονίκη. Στην πόλη των ανοιχτών οριζόντων. Στο σταυροδρόμι της Δύσης και της Ανατολής. Στην πόλη, που αποτέλεσε το επίκεντρο του οικουμενικού πολιτισμού.

Τις ημέρες της εδώ διαμονής σας, εύχομαι να ανταλλάξετε ενδιαφέρουσες απόψεις και νέα δεδομένα στον κλάδο σας. Να ανταλλάξετε γνώση και εμπειρία.

Είναι περιττό να σας πω πως τα συμπεράσματα του συνεδρίου σας τα περιμένουμε όλοι με ενδιαφέρον.

Αγαπητοί σύνεδροι,

Υπηρετείτε έναν κλάδο κατεξοχήν ανθρωποκεντρικό, όπου απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Το επάγγελμά σας είναι πραγματικά λειτούργημα. Καθημερινά δίνετε ένα κομμάτι του εαυτού σας, προσφέρετε στο συνάνθρωπο, τον βοηθάτε, τον ανακουφίζετε.

Τον αντιμετωπίζετε στις δύσκολες στιγμές του γι’ αυτό επιστρατεύετε όλες τις δυνάμεις και την υπομονή σας.

Η Νοσηλευτική είναι αυτή που είναι παρούσα 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το έτος, σε όλες τις βαθμίδες Υπηρεσιών Υγείας.

Αγκαλιάζει με τη φροντίδα της ανθρώπους όλων των ηλικιών και φυλών, οικογενειών και κοινοτήτων, ασθενών ή υγιών, σε όλες τις καταστάσεις, σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου.

Όλα αυτά καθιστούν το δικό σας ρόλο καθοριστικό παράγοντα στη συμμετοχή και στη διαμόρφωση της πολιτικής υγείας. Η αντιμετώπιση των ασθενών και η διαχείριση των συστημάτων υγείας, καθώς και η εκπαίδευση αποτελούν «κλειδιά» της νοσηλευτικής.

Κυρίες και κύριοι,

το θέμα της φροντίδας Υγείας εναπόκειται στο κράτος, αλλά και σε όλους όσοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε αυτό το σύστημα.

Θέλω να συγχαρώ για την υπεύθυνη στάσή του τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος, ο οποίος από την ίδρυσή του έως και σήμερα, έχει παρουσιάσει πλούσια δράση και σημαντική προσφορά στα νοσηλευτικά δρώμενα της χώρας.

Να είστε βέβαιοι πως η Πολιτεία θα στέκεται πάντα δίπλα σας, συμπαραστάτης των πρωτοβουλιών σας, για πιο ευτυχισμένους εργαζόμενους και πιο ευτυχισμένους πολίτες.

Σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και η νομοθετική ρύθμιση του αρμόδιου Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη σύσταση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος. Ακόμη, η Νοσηλευτική αναβαθμίστηκε, με τη συμμετοχή της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στα συμβούλια των νοσοκομείων, με πρόσφατο Νόμο (3329/4.4.05).

Σε αυτή την πορεία και σε όσα πολλά μένουν ακόμα να γίνουν, απαιτείται συναίνεση και αλληλοκατανόηση. 

Εύχομαι καλή επιτυχία στο συνέδριο,

 

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Επόμενο άρθροΚΙΝΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ