ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΝΙΚΑΣ

ypes press002
ypes press002

Παρέστη στα εγκαίνια της 30ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας

Στα εγκαίνια της 30ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας στην Καστοριά παρέστη σήμερα, Τετάρτη 13/4/2005, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης Καθηγητής Λουκάς Ανανίκας.

Η φετινή διοργάνωση, τα εγκαίνια της οποίας έκανε ο Υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Φώλιας, συμπίπτει με τον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς. Ο κος Ανανίκας στην ομιλία του αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα δύσκολα για τον κλάδο της γούνας χρόνια της δεκαετίας του ’90, επισημαίνοντας ότι η σημερινή συγκυρία είναι μάλλον ευνοϊκή σε σύγκριση με το παρελθόν. «Σήμερα», τόνισε ο κος Ανανίκας, «η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη, με τη γούνα να επανέρχεται στο προσκήνιο και στη μόδα, αλλά και με νέες αγορές κυρίως ανατολικών χωρών να παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του κλάδου».

«Σε αυτή τη συγκυρία» πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΜΑΘ «η ελληνική παραγωγή που βασίζεται κυρίως στο ποιοτικό και εξαιρετικά προσεγμένο προϊόν δε μπορεί να μείνει πίσω. Χρειάζεται να ενισχύσουμε τον εξαγωγικό προσανατολισμό των επιχειρήσεων, να κάνουμε άνοιγμα στις νέες αυτές αγορές, να εκμεταλλευτούμε τα νέα δεδομένα, να ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις μεταβαλλόμενες συνθήκες της παγκόσμιας αγοράς. Θα πρέπει με κάθε τρόπο να αναδειχθούν τα ποιοτικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του προϊόντος και να δημιουργηθεί το υπόβαθρο για άνοιγμα στις νέες αγορές. Απαραίτητες είναι προς αυτή την κατεύθυνση και οι υποστηρικτικές ενέργειες από πλευράς πολιτείας και φορέων, που θα δώσουν ώθηση στις προσπάθειες των γουνοποιών της χώρας μας και θα κάνουν και πάλι τον κλάδο αυτό σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Των εγκαινίων προηγήθηκε σύσκεψη των κ.κ. Φώλια και Ανανίκα με μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τα μέτρα στήριξης της πολιτείας για την ανάπτυξη του κλάδου.

Προηγούμενο άρθροΚΙΝΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΕΠΙΚΗΔΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΙΑΚΩΒΟ ΕΚΦΩΝΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ