Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ypes press002
ypes press002

Για το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της 4ης Προγραμματικής Περιόδου 2007 – 2013

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το πρωί της Δευτέρας 28 Μαρτίου 2005, παρέστη και μίλησε στην ημερίδα που οργάνωσε, στα Κοίλα Κοζάνης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για το στρατηγικό σχέδιο Ανάπτυξης της 4ης προγραμματικής περιόδου 2007 – 2013 με θέμα «Παιδεία – Ανταγωνιστικότητα – Δημόσια Διοίκηση».

Ο κ. Τσιαρτσιώνης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Πρέπει να αφήσουμε πίσω νοοτροπίες εύκολου πλουτισμού, αδιαφανών συναλλαγών, κλειστών διαδικασιών, εξυπηρετήσεις προσώπων, ομάδων, συντεχνιών.

Οι έντονες αντιδράσεις που καταγράφονται σήμερα για το Νόμο για τον βασικό μέτοχο που θέτει κανόνες διαφάνειας στα δημόσια έργα και στα ΜΜΕ φανερώνει το βαθμό που τα φαινόμενα αυτά έχουν εισχωρήσει στην ελληνική οικονομική ζωή.

Η κυβέρνηση θα παραμείνει συνεπής στο πρόγραμμά της για την πάταξη της διαφθοράς και την εξυγίανση του πλαισίου των οικονομικών σχέσεων με στόχο την ανάπτυξη παντού και κυρίως στην περιφέρεια».

Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός: «Το ΥΜΑ-Θ, έχοντας τη γενική ευθύνη για το χώρο της Βόρειας Ελλάδας, προετοιμάζεται στο νέο του ρόλο για να μετατραπεί σε επιτελείο – στρατηγείο. Ανασυντάσσεται οργανωτικά, αντιστοιχίζει τις υπηρεσίες του με τα θεματικά υπουργεία, εκπαιδεύει το ανθρώπινο δυναμικό. Εγκαθιστά ένα Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα και διαδικτυώνεται με τις τρεις περιφέρειες. Εκπονεί το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης πέραν της Δ’ προγραμματικής περιόδου».

Στα νέα δεδομένα που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής αναφέρθηκε επίσης ο κ. Τσιαρτσιώνης. Συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο ταχύτατα αναπτύσσεται με την ίδρυση νέων τμημάτων, όπως το «τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών», που θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο και στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης προς την Κεντρική Μακεδονία και την προοπτική προς άλλες κατευθύνσεις.

Ο Υπουργός έκανε επίσης εκτενή αναφορά στις κυβερνητικές πολιτικές για την ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας, την αναβάθμιση της Εκπαίδευσης και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 24/3/2005 ΕΩΣ 28/3/2005
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 30/3/2005