Ο ΥΜΑ-Θ Κ.ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ypes press002
ypes press002

Επίσημος προσκεκλημένος και στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας των Θεοφανίων, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΥΜΑ-Θ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Δήμητρα, την κόρη του Θεώνη και το γ.γ. του υπουργείου καθηγητή Λουκά Ανανίκα, παρέστη  στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, χοροστατούντος του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου.

Στη συνέχεια, ο  κ. Τσιαρτσιώνης παρακολούθησε την  Τελετή Αγιασμού των Υδάτων και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Θερμαϊκό Κόλπο, στην Παραλιακή Λεωφόρο, στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Λ. Νίκης.

Σε δηλώσεις του ο ΥΜΑ-Θ επισήμανε την ανάγκη για περισσότερο φως, διαφάνεια, περισσότερη ανάπτυξη, ευημερία και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους τους έλληνες και όλες τις ελληνίδες, εντός και εκτός συνόρων. Ο κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «τούτες τις άγιες ημέρες η σκέψη όλων βρίσκεται στα θύματα της τραγωδίας στη ΝΑ Ασία. Η ευχή μας είναι να επουλωθούν γρήγορα οι πληγές που άφησε πίσω της η μεγάλη αυτή φυσική καταστροφή. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται τη βοήθεια, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας».

Αμέσως μετά, ο ΥΜΑ-Θ παρέστη, ως επίσημος προσκεκλημένος, στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης στην οποία ευχήθηκε στα μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. καλή και δημιουργική χρονιά. Ο κ. Τσιαρτσιώνης  επισήμανε ότι «στη σύγχρονη κοινωνία στην οποία τα περισσότερα κοστολογούνται, χρέος όλων μας είναι να μην αντιμετωπίζουμε την πληροφόρηση ως εμπόρευμα αλλά ως κοινωνικό αγαθό».

Στην εκδήλωση  ο  ΥΜΑ-Θ απένειμε το Μετάλλιο Τιμής της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. στον ομότιμο καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χρήστο Τσολάκη, ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της Ένωσης.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 6/1/2005
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 12-1-2005