Ο ΥΜΑ-Θ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ

ypes press002
ypes press002

Καλύτερη ποιότητα ζωής στα παιδιά

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης εγκαινίασε, το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Νοεμβρίου 2004, στους Ελαιώνες Πυλαίας, το νέο πολυαισθητηριακό χώρο θεραπείας και ερεθισμού των αισθήσεων με ήπιο τρόπο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) Θεσσαλονίκης.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο υπουργός  τόνισε τη σπουδαιότητα του νέου αυτού χώρου θεραπείας. «Αυτός ο χώρος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους να έχουν μια πραγματικά καλύτερη ποιότητα ζωής και να ξεπεράσουν κατά πολύ αυτά που έχουν πιστέψει ως “όριά” τους. Να οργανώσουν τον εαυτό τους στο μέτρο των πραγματικών δυνατοτήτων τους, αυτών που, μέχρι πρότινος, δεν είχαν ανακαλύψει ότι διαθέτουν».

O ΥΜΑ-Θ υπογράμμισε ακόμα πως «ιδιαίτερα προβλήματα δεν σημαίνουν, ούτε αποστασιοποίηση από την κοινωνία ούτε παραγκωνισμό και περιθώριο. Δεν είναι κανένας μας ικανός για όλα. Απαρτίζουμε ένα κοινωνικό σύνολο, όπου ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Είμαστε μια συντεταγμένη κοινωνία που αξιοποιεί και συντάσσει τις δυνάμεις της με ορθολογισμό και ευαισθησία».

Αναφερόμενος στο χρέος της πολιτείας, ο κ. Τσιαρτσιώνης επισήμανε ότι, όπως οφείλει, θα σταθεί δίπλα τους, αρωγός και συμπαραστάτης των προσπαθειών τους, για προκοπή και ανάπτυξη. «Η υγεία του ανθρώπου είναι το υπέρτατο αγαθό που δεν διαπραγματεύεται. Επιβάλλεται να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, ώστε να εξασφαλίσουμε εκείνες τις συνθήκες, όπου όλοι θα μπορούν να ζουν με άνεση και σιγουριά», κατέληξε ο υπουργός.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ

“Κυρίες και κύριοι,
Αγαπητά παιδιά,

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά εγκαινιάζουμε σήμερα αυτόν τον πολυαισθητηριακό χώρο θεραπείας και ερεθισμού των αισθήσεων με ήπιο τρόπο, ο οποίος θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, να έχουν μια πραγματικά καλύτερη ποιότητα ζωής.

Είμαι βέβαιος πως θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν κατά πολύ αυτά που έχουν πιστέψει ως «όριά» τους. Να οργανώσουν τον εαυτό τους στο μέτρο των πραγματικών δυνατοτήτων τους, αυτών που, μέχρι πρότινος, δεν είχαν ανακαλύψει ότι διαθέτουν. 

Είμαι επίσης βέβαιος ότι μόλις συμβεί αυτό θα έρθουν κι άλλα καλά. Καθώς όταν πιστέψουμε σε κάτι και το θελήσουμε πολύ, τότε όλες οι δυνάμεις μας συστρατεύονται για να το επιτύχουμε. Πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα θετικά και να εργαζόμαστε ακούραστα για το καλύτερο.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν σημαίνουν, ούτε αποστασιοποίηση από την κοινωνία ούτε παραγκωνισμό και περιθώριο. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα που μπορεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο με τις ιδιαίτερες ικανότητες, δυνατότητες και τα προσόντα του. Αυτή η αντίληψη επιβάλλεται να γίνει στάση ζωής από όλους μας.

Δεν είναι κανένας μας ικανός για όλα. Απαρτίζουμε ένα κοινωνικό σύνολο, όπου ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Είμαστε μια συντεταγμένη κοινωνία που αξιοποιεί και συντάσσει τις δυνάμεις της με ορθολογισμό και ευαισθησία. Στην εποχή μας όλοι μπορούν να προσφέρουν και να δημιουργήσουν, να στελεχώσουν υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Να είστε βέβαιοι ότι η πολιτεία, όπως οφείλει, θα σταθεί δίπλα σας, αρωγός και συμπαραστάτης των προσπαθειών σας, για προκοπή και ανάπτυξη.

Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Όμιλο Εταιριών «GOODY’S». Ο πολυαισθητηριακός αυτός χώρος θεραπείας, όπως πληροφορήθηκα, εξοπλίστηκε εξ ολοκλήρου από το κοινωνικό πρόγραμμα «Ar GOOD aki» του 2003. Ήταν μια ιδέα πολύ ωφέλιμη, η οποία έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους -και κυρίως στους νέους- να προσφέρουν. Θα ήταν πολύ καλό να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια όμως αξίζει και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) για τις υπηρεσίες που προσφέρει από το 1937 σε παιδιά από λίγων ημερών έως 16 ετών και την παράλληλη στήριξη την οποία παρέχει στα μέλη των οικογενειών τους. Εύχομαι η ΕΛΕΠΑΠ να επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας μας.

Ένα μεγάλο μπράβο και στην Ένωση Σωματείων – Ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί», για τις συγκινητικές τους προσπάθειες να βοηθήσουν σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Η υγεία του ανθρώπου είναι το υπέρτατο αγαθό που δεν διαπραγματεύεται. Επιβάλλεται να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, ώστε να εξασφαλίσουμε εκείνες τις συνθήκες όπου όλοι θα μπορούν να ζουν με άνεση και σιγουριά.

Καλή δύναμη σε όλους σας”.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 11/11/2004
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ