ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΜΑ-Θ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

ypes press002
ypes press002
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης με γραπτή δήλωσή του τονίζει σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της ΠΓΔΜ:

«Η μονομερής αναγνώριση, από τις ΗΠΑ, της συνταγματικής ονομασίας του κράτους της ΠΓΔΜ, ήταν μία ατυχής απόφαση που δε συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος αλλά, αντιθέτως, το επιτείνει.

Αυτή την ώρα, επιβάλλεται εθνική ομοψυχία και συνεννόηση, ψυχραιμία και νηφαλιότητα, χωρίς μικροκομματικές λογικές και στείρες αντιπαραθέσεις, προκειμένου να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων αλλά και να εξευρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση ώστε να πετύχουμε το μέγιστο για την πατρίδα μας.

Η Ελλάδα έχει αποδείξει, όλα αυτά τα χρόνια, ότι συμβάλλει ενεργά  με τις πρωτοβουλίες, που έχει αναλάβει μέσω της Ε.Ε. αλλά και διεθνώς, στην παγίωση κλίματος ασφάλειας, σταθερότητας και ειρηνικής συνύπαρξης όλων των λαών της ΝΑ Ευρώπης.

Είμαστε η κατεξοχήν χώρα που ενδιαφέρεται ζωηρά για την ευημερία, την πρόοδο και την προκοπή των γειτόνων μας στηρίζοντας, με θέρμη, την ευρωπαϊκή προοπτική τους, την εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών τους και την ισχυροποίηση των κοινωνιών τους.

Το γεγονός ότι η Ε.Ε. διαφοροποιείται πλήρως από την απόφαση των ΗΠΑ, καταδεικνύει το αποτέλεσμα των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης. Το γεγονός ότι επιτύχαμε, στο πλαίσιο της Ε.Ε το Σεπτέμβριο, να περιληφθεί η ελληνική θέση, για την ΠΓΔΜ, σε κείμενο της Ένωσης και να καταστεί θέση της Κοινότητας, αποδεικνύει τους υπεύθυνους χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά και την επιλογή της να μη θριαμβολογήσει, αλλά και να μη μεταθέτει το πρόβλημα εσαεί. Αυτό είναι ένα ισχυρό σημείο αφετηρίας για τις επόμενες δράσεις μας.

Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να εργαζόμαστε για την επίλυση του προβλήματος αλλά και για την ανάπτυξη και ευημερία όλων των λαών της ΝΑ Ευρώπης, με σεβασμό στις αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ειρηνικής συνύπαρξης, του ανθρωπισμού και της προσπάθειας προσαρμογής των χωρών αυτών στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 6-7/11/2004
Επόμενο άρθροΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΧΡΟ 2008