Ο ΥΜΑ-Θ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ

ypes press002
ypes press002

«Η κροκοκαλλιέργεια έχει άριστες προοπτικές»

ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004, ΩΡΑ 19:30

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης παραβρέθηκε και μίλησε, το απόγευμα του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου 2004, στην ημερίδα με θέμα «Κρόκος και Υγεία». Την εκδήλωση διοργάνωσε, στο ξενοδοχείο «Holliday Inn» της Θεσσαλονίκης, ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης.

Στην ομιλία του ο ΥΜΑ-Θ τόνισε πως η ίδρυση του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης το 1971 ήταν το πρώτο και σημαντικό βήμα για την εξέλιξη και ανάπτυξη της κροκοφυτείας. Ωστόσο, όπως επισήμανε, πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα, ώστε να υπάρχει μόνο ανοδική πορεία για τον ελληνικό κρόκο και τους Κοζανίτες παραγωγούς.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός: «Η κροκοκαλλιέργεια στο νομό Κοζάνης έχει άριστες προοπτικές, εάν συνεχίσουμε να επιμένουμε στην ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος. Η βελτίωση της ποιότητας και η τυποποίηση μπορεί να επιτευχθεί  με την εφαρμογή κατάλληλων πολιτικών προώθησης και προβολής του προϊόντος. Έτσι θα πολλαπλασιασθούν τα αποτελέσματα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και εν γένει της εθνικής οικονομίας».

Μερικές ακόμα στρατηγικές για την προώθηση ακόμα περισσότερο του ελληνικού κρόκου είναι, όπως επισήμανε ο κ. Τσιαρτσιώνης, «να ενισχυθεί η βιολογική καλλιέργεια του κρόκου, ώστε να γίνει ακόμη περισσότερο ανταγωνιστικός και να επιδιωχθεί η κατοχύρωσή του ως “Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης”».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑ-Θ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΜΑΘ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ