ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ.Γ ΤΟΥ ΥΜΑΘ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΛΟΥΚΑ ΑΝΑΝΙΚΑ, ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

ypes press002
ypes press002

Διήμερο σεμινάριο του ΕΚΕΠΠ επί ευρωπαϊκών θεμάτων

Διήμερη επίσκεψη στην Σόφια πραγματοποίησε στις 22 και 23 Οκτωβρίου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, καθηγητής Λουκάς Ανανίκας. Αφορμή στάθηκε το διήμερο σεμινάριο επί ευρωπαϊκών θεμάτων που διοργάνωσε στη Σόφια το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας, Πληροφόρησης και Πολιτισμού (ΕΚΕΠΠ), του οποίου προεδρεύει ο κ. Ανανίκας.

Το σεμινάριο, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Βουλγαρικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον περίπου 50 μέλη των περιφερειακών αρχών της Βουλγαρίας.

Στο πάνελ των εισηγητών, εκτός από τον Έλληνα ευρωβουλευτή, κ. Κωσταντίνο Χατζηδάκη, βρέθηκαν επίσης υψηλόβαθμα στελέχη της βουλγαρικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διεύρυνση, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και στελέχη  των τριών Περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας. Στόχος ήταν να πραγματοποιηθεί ένας πρώτος συντονισμός με στελέχη των αντίστοιχων βουλγαρικών Περιφερειών, για να επιτευχθεί η συνεργασία σε διαπεριφερειακές δράσεις, καθώς και η υλοποίηση προγραμμάτων διασυνοριακής σύνδεσης του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg ΙΙΙ.

Είναι η τρίτη φορά που το ΕΚΕΠΠ διοργανώνει παρόμοια σεμινάρια κατάρτισης για στελέχη της δημόσιας διοίκησης και των περιφερειακών αρχών της Βουλγαρίας. Ωστόσο, αυτή ήταν η πρώτη φορά που το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην Βουλγαρία.

Παράλληλα, σεμινάριο με τους ίδιους στόχους θα διεξαχθεί στα μέσα Νοεμβρίου στο Βουκουρέστι.

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΜΑΘ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ
Επόμενο άρθροΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΥΜΑ-Θ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΣΤΟ ΓΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ