ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ NOVA – ΔΙΑΝΑ

ypes press002
ypes press002

Αρχισε η καταστροφή των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων NOVA – ΔΙΑΝΑ

Μετά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου παραγωγής φυτοφαρμάκων “NOVA-ΔΙΑΝΑ”, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης, δήλωσε τα εξής:

“740 τόνοι επικίνδυνων φυτοφαρμάκων ήταν εδώ και χρόνια μια διαρκής απειλή για τη δημόσια υγεία της ευρύτερης Θεσσαλονίκης. Το ΥΜΑ-Θ ευαισθητοποιήθηκε μετά τις διαμαρτυρίες της Τ.Α. και των ΜΚΟ και πήρε την πρωτοβουλία για τον συντονισμό των απαραίτητων δράσεων ανάμεσα στους φορείς της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης.

Το ΥΜΑ-Θ χρηματοδότησε αυτήν την προσπάθεια μαζί με το Υπουργείο Γεωργίας και το ΥΠΕΧΩΔΕ και έτσι φτάσαμε στην υλοποίηση της επίλυσης του προβλήματος με φορέα τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Το ιστορικό της δημιουργίας αυτού του προβλήματος είναι γνωστό και διδακτικό, είναι γνωστό επίσης το ιστορικό της διαδικασίας επίλυσης αυτού του προβλήματος.

Χρειάστηκε χρόνος για να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Είμαι εδώ για να επιβλέψω την έναρξη της διαδικασίας καταστροφής των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων. Η Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος δεν θα έχει αυτό το πρόβλημα. Είχαμε τη βούληση, βρήκαμε τη λύση”.

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΜΑ-Θ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑ-Θ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ V. M. LYTVYN