ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΜΑ-Θ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΣΤΗΝ 17Η PHILOXENIA

ypes press002
ypes press002

Επίσκεψη ΥΜΑ-Θ Γιώργου Πασχαλίδη στην 17η PHILOXENIA

Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης σήμερα Σάββατο 3.11.2001, επισκέφθηκε την PHILOXENIA στις εγκαταστάσεις της HELEXPO-ΔΕΘ. Μετά την επίσκεψή του στα περίπτερα της έκθεσης, δήλωσε:

“Η 17η PHILOXENIA δείχνει ότι ο τομέας του τουρισμού έχει τη δύναμη να ξεπεράσει αυτό που περιγράφεται ως κρίση μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Η κρίση ως λέξη έχει μια διπλή σημασία, σημαίνει κίνδυνο, σημαίνει όμως κι ευκαιρία. Νομίζω πως ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Εκτιμώ πως ο τουρισμός είναι μια βασική συνιστώσα του κάθε σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Συμμετέχει με ένα πολύ υψηλό ποσοστό στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας και αυτό το ποσοστό μπορεί να ανεβεί ακόμη περισσότερο. Ας μη ξεχνάμε, πως ο τουρισμός είναι πρώτα επικοινωνία και πολιτισμός και μετά οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Μ’αυτή τη βασική αρχή μπορούμε να διοργανώσουμε μια νέα πολιτική τουρισμού ικανή να προσφέρει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη της χώρας. Και για να παινέψουμε λίγο το σπίτι μας, πιστεύω πως η Βόρεια Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να διαμορφώσει ένα δίκτυο πολλών μορφών τουρισμού, θερινού-θαλάσσιου, χειμερινού-χιονοδρομικού, θρησκευτικού, πολιτιστικού, ικανού να προσελκύσει πάρα πολλούς επισκέπτες στις δικές μας περιοχές. Εργάζομαι για την Εγνατία Ανάπτυξη και στο πλαίσιο αυτό , για μια Εγνατία του Τουρισμού που θα περιλάβει πάρα πολλές τέτοιες δράσεις, από τη Θράκη μέχρι την Ήπειρο”.

Στη συνέχεια ο Υπουργός αναφέρθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του 2003 που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, λέγοντας:

“Θα ήθελα με την ευκαιρία της επίσκεψής μου εδώ στους χώρους της Έκθεσης να σημειώσω πως εξετάζουμε τους τρόπους ανάπλασης όλου του χώρου, όλων των περιπτέρων με σκοπό αυτός ο χώρος να υποδεχθεί τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Ιούνιο του 2003. Έχουμε ξεκινήσει τις σχετικές προεργασίες σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ και τις επόμενες ημέρες θα έχω μια συνεργασία με τον κ. Γιαννίτση για να δούμε τις λεπτομέρειες του θέματος στο φάκελο που είχαμε ξεκινήσει να ετοιμάζουμε με την κ.Παπαζώη. Θα έχουμε έργα ανάπλασης στα περίπτερα της Έκθεσης τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Γ´Κ.Π.Σ., αλλά και από σχετικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, τα οποία προορίζονται για την καλύτερη προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής, εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Να σημειώσω πως η Σύνοδος Κορυφής δεν είναι μόνο το τριήμερο 19,20,21 Ιουνίου 2003. Για την πόλη της Θεσσαλονίκης σημαίνει μια σειρά σημαντικών γεγονότων που θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2003 μέχρι και τον Ιούνιο του 2003, δηλαδή σ’όλη τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας. Τα γεγονότα αυτά θα συνδεθούν με σημαντικούς τομείς της πόλης, οικονομικούς, επιχειρηματικούς, πολιτιστικούς. Θα αναδείξουν το Διεθνή ρόλο της Ευρωπαϊκής Μητρόπολης Θεσσαλονίκης”.

Επίσης, στο πλαίσιο των ημερών της φετινής έκθεσης PHILOXENIA, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης συναντήθηκε με τον Βούλγαρο Υφυπουργό Οικονομίας αρμόδιο για θέματα τουρισμού, κ.Ντιμίτρ Χατζηνικόλοφ, ο οποίος μετέφερε πρόσκληση της Βουλγαρικής Κυβέρνησης προς τον Υπουργό να επισκεφθεί τη γειτονική χώρα μαζί με ομάδα επιχειρηματιών.

Προηγούμενο άρθροΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 10 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ‘ΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΖΩΝΗ’
Επόμενο άρθροΜΗΝΥΜΑ ΥΜΑ-Θ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ 2002