ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΜΑ-Θ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

ypes press002
ypes press002

Σύσκεψη υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη – Δηλώσεις ΥΜΑ-Θ Γιώργου Πασχαλίδη μετά τη σύσκεψη

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10.00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη προετοιμαστικού χαρακτήρα, εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής, Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος και Μακεδονίας -Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης, η υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Ελισάβετ Παπαζώη, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χρήστος Πάχτας, ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σωκράτης Κοσμίδης, ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Β. Βαλασόπουλος και οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού Νίκος Θέμελης, Δημήτρης Διαμιανός και Βασίλης Μακρυωνίτης.

Μετά τη σύσκεψη που διήρκεσε δύο ώρες, οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου και Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης, καθώς και ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, κατά την αποχώρησή τους από το Μέγαρο Μαξίμου, απάντησαν στις ακόλουθες ερωτήσεις δημοσιογράφων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Παπαντωνίου, σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας η πρώτη δημοσκόπηση του Φθινοπώρου που δείχνει ότι η κυβέρνηση σιγά-σιγά, το αρνητικό κλίμα που είχε καταγραφεί στις αρχές του Καλοκαιριού, το αντιστρέφει. Και εκτός αυτού φαίνεται ότι χειρίστηκε σωστά το θέμα των ταυτοτήτων. Η εκτίμηση, λοιπόν, ενός κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης ποια είναι;

Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ: Η εκτίμηση είναι θετική. Πιστεύω ότι το κυβερνητικό έργο αποδίδει και η ελληνική κοινωνία συνειδητοποιεί ότι αυτή η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά και αποδίδει έργο για την κοινωνία. Πιστεύω επίσης ότι όσο προχωράμε συστηματικά, μεθοδικά και αποτελεσματικά θα έχουμε ακόμη καλύτερα πολιτικά αποτελέσματα.

Βεβαίως, να σημειώσω ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις είναι ενδείξεις. Αλλά οι ενδείξεις είναι θετικές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Χυτήρη, βγήκε η πρώτη δημοσκόπηση του Φθινοπώρου και αρχίζει σιγά-σιγά η κυβέρνηση να αντιστρέφει το κλίμα.

Τ. ΧΥΤΗΡΗΣ: Αυτή είναι μόνο η αρχή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι μόνο η αρχή;

Τ. ΧΥΤΗΡΗΣ: Βεβαίως είναι μόνο η αρχή αυτή η δημοσκόπηση, διότι η κυβέρνηση έχει ένα πρόγραμμα μπροστά της, το οποίο πρόκειται να εκτελέσει κατά γράμμα και αυτό ασφαλώς θα έχει και την αποτελεσματικότητά του και στις δημοσκοπήσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιο είναι το σχόλιό σας στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Καραμανλή, ο οποίος χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός πολιτική απάτη;

Τ. ΧΥΤΗΡΗΣ: Κατ’ αρχάς αυτό το λεξιλόγιο χαρακτηρίζει τον κ. Καραμανλή και την ταραχή που έχει, λόγω των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Θα του συνιστούσα να είναι πιο συγκρατημένος και πιο ευπρεπής απέναντι στον Πρωθυπουργό. Αντιθέτως, θα δει ότι η κυβέρνηση θα βαδίσει πολύ πιο θετικά και στο μέλλον και επομένως να το περιμένει αυτό και να μην ταράσσεται τόσο πολύ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πασχαλίδη, θα μας πείτε δυο λόγια για τη δημοσκόπηση;

Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: Το μυαλό μου παιδιά είναι στη Θεσσαλονίκη!

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά γι’ αυτή τη δημοσκόπηση;

Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: Όλα θα πάνε καλά, θα πάνε και καλύτερα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι καλύτερα; Η δημοσκόπηση δεν ήταν ικανοποιητική για την κυβέρνηση;

Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: Tout va bien!

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ
Επόμενο άρθροΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 10 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ‘ΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΖΩΝΗ’