ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΜΑ-Θ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΟΤΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

ypes press002
ypes press002

Δηλώσεις ΥΜΑ-Θ Γιώργου Πασχαλίδη κατά την επίσκεψη του στην εκδήλωση- έκθεση που οργάνωσε ο ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης για την Ημέρα του Περιβάλλοντος στο Πεδίον του Αρεως

“Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης για την Ημέρα του Περιβάλλοντος, εδώ στο Πεδίο του Αρεως Θεσσαλονίκης και, ιδιαίτερα, τον φίλο κ. Μπάμπη Μπαρμπουνάκη, που έχει αποδείξει πως αναλαμβάνει και φέρνει σε πέρας με επιτυχία τέτοιες εκδηλώσεις.

Σήμερα είναι μια μέρα που την αφιερώνουμε στον απολογισμό του τι έχουμε κάνει για την προστασία του περιβάλλοντος. Να διαπιστώσω αυτοκριτικά πως λέμε πολλά και κάνουμε λίγα. Νομίζω πως η παρουσία χιλιάδων παιδιών σήμερα εδώ στο Πεδίο του Αρεως δείχνει το δρόμο και είναι το μήνυμα.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι θέμα Παιδείας. Πρέπει να ενισχύσουμε τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, να κάνουμε πιο αισθητή την περιβαλλοντική διάσταση στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η προοδευτική διακυβέρνηση σημαίνει ανάπτυξη φιλική με το περιβάλλον. Η γκρίζα ανάπτυξη φέρνει υπερκέρδη σε ολίγους και ζημιές σε πολλούς, σε όλο τον πλανήτη.

Γι´ αυτό, λοιπόν, προτείνω και νομίζω πως αυτό είναι και το μήνυμα εδώ στο Πεδίο του Αρεως, η πράσινη ανάπτυξη, η ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον, που είναι φιλική με το περιβάλλον”.

Προηγούμενο άρθροΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑΘ
Επόμενο άρθρο218 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ