Συνέντευξη Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στην εφημερίδα «Το Χωνί»

1485305862
1485305862

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από συνεννόηση με τον Πάνο Καμμένο, σας έθεσε επικεφαλής ενός δύσκολου τομέα. Εκτός από την επιχειρηματική «αιμορραγία» της Βόρειας Ελλάδας προς άλλες χώρες, θα κληθείτε να χειριστείτε μέρος των σχέσεών μας με τους γείτονές μας. Ποιος ο ρόλος του «Μακεδονίας – Θράκης» στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Ελλάδας;

Ο ρόλος του ΥΜΑΘ είναι να βάλει ξανά μπρος τον αναπτυξιακό τροχό της Βόρειας Ελλάδας. Πρώτο μας βήμα θα είναι λοιπόν να ενεργοποιήσουμε τις ακαδημαϊκές και επιστημονικές δυνάμεις της περιοχής, γιατί αυτές, σε συνέργεια με τους άλλους αναπτυξιακούς φορείς, θα αναπτύξουν τον απαραίτητο σχεδιασμό και θα τον τοποθετήσουν σε στέρεες επιχειρησιακές  βάσεις.

Οι διασυνοριακές σχέσεις της χώρας μας με τη Βουλγαρία και τις άλλες γύρω χώρες, όντως σημαδεύτηκαν από μια «επιχειρηματική αιμορραγία», όπως λέτε. Σ’ αυτήν όμως συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό και οι μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων χρόνων που αδιαφόρησαν για τις ανάγκες των επιχειρηματιών και της μεσαίας παραγωγικής τάξης, ενώ ταυτόχρονα τους φόρτωσαν με υπερβολική φορολογία.  Εμείς θα προσπαθήσουμε να ανατραπεί αυτή η κατάσταση και να δώσουμε κίνητρα, ώστε να ξαναγίνει ο τόπος μας το «σταυροδρόμι» ευκαιριών και ανάπτυξης, που αποτελεί γεωπολιτικό και ιστορικό δικαίωμα του. Υπάρχουν σχετικά προγράμματα προς αυτή την κατεύθυνση που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του Υπουργείου, όπως το Smart Spec και το Trigger και ευελπιστώ ότι σύντομα θα υπάρξουν περισσότερα.

Είναι σημαντικό να αναβαθμιστούν οι αρμοδιότητες και οι δυνατότητες του Υφυπουργείου για να αποτελέσει δυνατό πομπό της κυβερνητικής βούλησης στη Μακεδονία και τη Θράκη και να προωθήσει αποτελεσματικότερα τους παραπάνω σχεδιασμούς.

Εκτός από τα παραπάνω ανοιχτά ζητήματα, η Μακεδονία και η Θράκη πλήττονται από την υπογεννητικότητα, την υποβάθμιση των αρχαιολογικών – τουριστικών τους χώρων, τις εντάσεις (που κάποιοι υποκινούν) μεταξύ διαφόρων (θρησκευτικών) ομάδων και άλλα. Πως οραματίζεστε την περιοχή στο κλείσιμο της θητείας σας;

Το θέμα της υπογεννητικότητας είναι πράγματι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μου. Όταν μειώνονται οι νέοι άνθρωποι μειώνεται και το δικαίωμά μας στην ελπίδα και στο μέλλον. Η υπογεννητικότητα όμως αντιμετωπίζεται με την οικονομική και κοινωνική ευρωστία που δημιουργούν η αύξηση της παραγωγικότητας και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός. Όταν υπάρχουν αυτά, και είναι δέσμευσή μας ότι θα τα δημιουργήσουμε, δημιουργούνται και νέες ευκαιρίες, ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας, και τότε τα ζευγάρια τολμούν να δημιουργήσουν νέα ζωή.

Η αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων και οι υποκινούμενες εντάσεις είναι θέματα που λύνονται εύκολα όταν υπάρχει δυνατή και αμετακίνητη πολιτική βούληση, την οποία ολοφάνερα έχει η νέα κυβέρνηση. Ειδικά για το δεύτερο θέμα, θέλω να τονίσω, ότι οι διάφορες θρησκευτικές ομάδες αποτελούνται από Έλληνες πολίτες και κανένα θέμα «μειονοτήτων» δεν υφίσταται. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγγείλαμε πρώτοι κάποιες ύποπτες επεκτατικές κινήσεις του τουρκικού προξενείου στη Θράκη και στα Δωδεκάνησα, μέσω των οποίων επιχειρήθηκε να τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο ζήτημα τουρκικής μειονότητας σε Θράκη, Ρόδο και Κω. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την Κοσσοβοποίηση κάποιας περιοχής της Ελλάδας. Έχουμε δεσμευτεί,  ως παράταξη, ότι απέναντι στις προκλήσεις που σχετίζονται με τέτοια σημαντικά εθνικά θέματα δεν θα γίνει καμία υποχώρηση.

Όσο για το όραμά μου για το μέλλον, είναι μια πραγματικά ανεξάρτητη Ελλάδα, που θα εφαρμόζει τη δημοκρατία και τους νόμους στο έπακρο και θα κυβερνιέται από τους αυριανούς, και καλύτερους θέλω να πιστεύω, Έλληνες.

Με την «άφιξή» σας στο υφυπουργείο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έχει επιδοθεί σε ορισμένες απρεπείς επιθέσεις εναντίον σας. Εκτός από την «ευχή» -που σας απηύθυνε μέσω τρίτων- «καλώς ήρθες και άντε με το καλό να φύγεις», τοποθετήθηκε αρνητικά στο ρόλο του Υπουργείου, λέγοντας ότι η ύπαρξή του «είναι ένα χάιδεμα στα αυτιά των ιθαγενών της Βόρειας Ελλάδας» και πως «είναι ακόμη ένα εμπόδιο στη διαχείριση της τοπικής αυτοδιοίκησης». Ποια η απάντησή σας; Από που θεωρείτε ότι πηγάζουν αυτές οι επιθέσεις;

Η επιμονή κάποιων να φέρονται ενάντια στο ΥΜΑΘ δεν νομίζω ότι έχει ισχυρή λογική, καθώς είναι φανερό πως η υποβάθμιση του ΥΜΑΘ στο παρελθόν δυσκόλεψε τα πράγματα για τη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς να προσφέρει τίποτα. Η Μακεδονία και η Θράκη έχουν ιδιαίτερα θέματα, τις διασυνοριακές συναλλαγές, το Άγιο Όρος, τις σχέσεις με τα γύρω κράτη, τα προβλήματα του τουρισμού, τα οποία απαιτούν την ύπαρξη ισχυρού κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού των τοπικών φορέων. Το ΥΜΑΘ είναι το κέντρο αυτού του σχεδιασμού και δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι μια υποθετική κατάργηση του θα ισοδυναμούσε με αποκεφαλισμό της Βόρειας Ελλάδας και σε αυτούς τους τομείς.

Θα προσθέσω επίσης κάτι που έχει γραφτεί στη Θεσσαλονίκη: Αν οι προηγούμενες διοικήσεις δεν κατάφεραν να προσφέρουν λύσεις, αυτό σημαίνει ότι το ΥΜΑΘ πρέπει να ενδυναμωθεί με την απόκτηση περισσότερων και πιο ουσιαστικών αρμοδιοτήτων, όχι να κλείσει! Ειδάλλως, με την λογική αυτή, θα έπρεπε να είχαμε καταργήσει και το Υπουργείο Οικονομικών και το Υγείας, αφού η χώρα άτυπα είχε χρεοκοπήσει και το δημόσιο σύστημα υγείας είχε σχεδόν καταρρεύσει.

Τούτες τις μέρες, η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά για την επόμενη μέρα στη χώρα, ζητώντας απαλλαγή από τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές. Ποια πιστεύετε πως θα είναι η κατάληξη της υφιστάμενης διαπραγμάτευσης; Τι απαντάτε σε όσους ζητούν παράταση της υφιστάμενης πολιτικής;

Υπάρχουν αρμοδιότεροι από μένα για να κάνουν προβλέψεις για το μέλλον, αν και θεωρώ σχεδόν βέβαιη τη θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Το ηθικό, εθνικό και οικονομικό δίκιο είναι με το μέρος της Ελλάδας και τα μνημόνια έχουν αποδείξει ότι δεν λειτουργούν θετικά προς καμία κατεύθυνση. Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και της οριστικής απελευθέρωσης της χώρας μας από αυτά θα γίνουν σίγουρα κάποια σταδιακά βήματα, αλλά για την κατάληξη και τα δύο κόμματα της Κυβέρνησης έχουν τοποθετηθεί ξεκάθαρα και κάθετα από την αρχή: Η προηγούμενη περίοδος, στην οποία ο λαός υπέφερε για να πληρώνονται funds και χρηματιστές, έχει περάσει ανεπιστρεπτί, όσο και αν κάποιοι εκβιάζουν τις καταστάσεις. Οι εκβιασμοί έχουν τελειώσει. Μπαίνουμε στην εποχή του Αυτονόητου, στην οποία κυρίαρχος είναι ο ελληνικός λαός και μόνο!

Πως κρίνετε την ως τώρα συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης;

Την προεκλογική περίοδο όλοι μας διαπιστώσαμε ότι κάποια αυτόκλητα «αφεντικά» της Ελλάδας έκαναν τα πάντα για να αποφευχθεί η δυνατότητα μετεκλογικής συνεργασίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ. Ήθελαν μια ελεγχόμενη συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή με την «τρίτη δημοκρατική δύναμη» του Ποταμιού. Είναι οφθαλμοφανές, ότι δεν ήθελαν τη σημερινή συνεργασία, γιατί ήταν και είναι η μόνη που δεν εξυπηρετεί τις επιδιώξεις τους να ποδηγετήσουν την κυβέρνηση και τις συγκρουσιακές προτεραιότητες της.

Αφού τελικά απέτυχαν να βάλουν τον δούρειο ίππο τους στο πολιτικό σύστημα, σήμερα αναπροσαρμόζουν τα σχέδια τους στο να απαξιώνουν συστηματικά τους Ανεξάρτητους Έλληνες και στο να δημιουργούν προβλήματα στην συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Νομίζω όμως ότι  η συνεργασία Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ΣΥΡΙΖΑ θα αποφύγει αυτές τις διαβολές και θα αποδειχτεί ιστορικό παράδειγμα συνεννόησης και συνεργασίας και θα εμπνέει τους Έλληνες για πολλά χρόνια στο μέλλον. Τα δύο κόμματα έχουμε διαφορές αλλά ο σεβασμός που η κάθε πλευρά δείχνει για τα όρια που έχει θέσει η άλλη και το υψηλό επίπεδο υπευθυνότητας απέναντι στον ελληνικό λαό είναι στοιχεία ενός νέου πολιτικού ήθους.

Την Τετάρτη, οι Έλληνες βουλευτές -μεταξύ των οποίων και εσείς- εκλέξατε τον πρώην συνάδελφό σας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Ποια στάση -προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας- θα πρέπει να τηρήσει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Πιστεύω, ότι δεν μπορείς να υποδείξεις πολιτική στάση σε έναν ιδιαίτερα ευφυή και έμπειρο πολιτικό, με μακρά διαδρομή και εμπειρία. Κάθε Πρόεδρος εξάλλου δίνει στο αξίωμα το προσωπικό του στίγμα, κάτι που αποδεικνύεται από την ιστορική αναδρομή σε εκείνους που υπηρέτησαν το αξίωμα.

Αυτό που προσωπικά θα ήθελα, και αφορά και εμένα και όλους εκείνους που υπηρετούν το γενικό καλό, είναι ο Πρόεδρος να ταυτιστεί στη συνείδηση των Ελλήνων με την ανάταξη της χαμένης αξιοπρέπειας  τους. Και θα χαρώ πολύ όταν θα τον υποδεχτώ στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Απόσπασμα της συνέντευξης στην εφημερίδα «Το Χωνί» είναι στο  παρακάτω  link

http://www.toxwni.gr/xoniapokleistika/item/40955-synentefksimariakolliatsarouxaoiekviasmoiexounteleioseikyriarxospleonoellinikoslaos

 

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από συνεννόηση με τον Πάνο Καμμένο, σας έθεσε επικεφαλής ενός δύσκολου τομέα. Εκτός από την επιχειρηματική «αιμορραγία» της Βόρειας Ελλάδας προς άλλες χώρες, θα κληθείτε να χειριστείτε μέρος των σχέσεών μας με τους γείτονές μας. Ποιος ο ρόλος του «Μακεδονίας – Θράκης» στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Ελλάδας;

Ο ρόλος του ΥΜΑΘ είναι να βάλει ξανά μπρος τον αναπτυξιακό τροχό της Βόρειας Ελλάδας. Πρώτο μας βήμα θα είναι λοιπόν να ενεργοποιήσουμε τις ακαδημαϊκές και επιστημονικές δυνάμεις της περιοχής, γιατί αυτές, σε συνέργεια με τους άλλους αναπτυξιακούς φορείς, θα αναπτύξουν τον απαραίτητο σχεδιασμό και θα τον τοποθετήσουν σε στέρεες επιχειρησιακές  βάσεις.

Οι διασυνοριακές σχέσεις της χώρας μας με τη Βουλγαρία και τις άλλες γύρω χώρες, όντως σημαδεύτηκαν από μια «επιχειρηματική αιμορραγία», όπως λέτε. Σ’ αυτήν όμως συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό και οι μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων χρόνων που αδιαφόρησαν για τις ανάγκες των επιχειρηματιών και της μεσαίας παραγωγικής τάξης, ενώ ταυτόχρονα τους φόρτωσαν με υπερβολική φορολογία.  Εμείς θα προσπαθήσουμε να ανατραπεί αυτή η κατάσταση και να δώσουμε κίνητρα, ώστε να ξαναγίνει ο τόπος μας το «σταυροδρόμι» ευκαιριών και ανάπτυξης, που αποτελεί γεωπολιτικό και ιστορικό δικαίωμα του. Υπάρχουν σχετικά προγράμματα προς αυτή την κατεύθυνση που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του Υπουργείου, όπως το Smart Spec και το Trigger και ευελπιστώ ότι σύντομα θα υπάρξουν περισσότερα.

Είναι σημαντικό να αναβαθμιστούν οι αρμοδιότητες και οι δυνατότητες του Υφυπουργείου για να αποτελέσει δυνατό πομπό της κυβερνητικής βούλησης στη Μακεδονία και τη Θράκη και να προωθήσει αποτελεσματικότερα τους παραπάνω σχεδιασμούς.

Εκτός από τα παραπάνω ανοιχτά ζητήματα, η Μακεδονία και η Θράκη πλήττονται από την υπογεννητικότητα, την υποβάθμιση των αρχαιολογικών – τουριστικών τους χώρων, τις εντάσεις (που κάποιοι υποκινούν) μεταξύ διαφόρων (θρησκευτικών) ομάδων και άλλα. Πως οραματίζεστε την περιοχή στο κλείσιμο της θητείας σας;

Το θέμα της υπογεννητικότητας είναι πράγματι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μου. Όταν μειώνονται οι νέοι άνθρωποι μειώνεται και το δικαίωμά μας στην ελπίδα και στο μέλλον. Η υπογεννητικότητα όμως αντιμετωπίζεται με την οικονομική και κοινωνική ευρωστία που δημιουργούν η αύξηση της παραγωγικότητας και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός. Όταν υπάρχουν αυτά, και είναι δέσμευσή μας ότι θα τα δημιουργήσουμε, δημιουργούνται και νέες ευκαιρίες, ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας, και τότε τα ζευγάρια τολμούν να δημιουργήσουν νέα ζωή.

Η αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων και οι υποκινούμενες εντάσεις είναι θέματα που λύνονται εύκολα όταν υπάρχει δυνατή και αμετακίνητη πολιτική βούληση, την οποία ολοφάνερα έχει η νέα κυβέρνηση. Ειδικά για το δεύτερο θέμα, θέλω να τονίσω, ότι οι διάφορες θρησκευτικές ομάδες αποτελούνται από Έλληνες πολίτες και κανένα θέμα «μειονοτήτων» δεν υφίσταται. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγγείλαμε πρώτοι κάποιες ύποπτες επεκτατικές κινήσεις του τουρκικού προξενείου στη Θράκη και στα Δωδεκάνησα, μέσω των οποίων επιχειρήθηκε να τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο ζήτημα τουρκικής μειονότητας σε Θράκη, Ρόδο και Κω. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την Κοσσοβοποίηση κάποιας περιοχής της Ελλάδας. Έχουμε δεσμευτεί,  ως παράταξη, ότι απέναντι στις προκλήσεις που σχετίζονται με τέτοια σημαντικά εθνικά θέματα δεν θα γίνει καμία υποχώρηση.

Όσο για το όραμά μου για το μέλλον, είναι μια πραγματικά ανεξάρτητη Ελλάδα, που θα εφαρμόζει τη δημοκρατία και τους νόμους στο έπακρο και θα κυβερνιέται από τους αυριανούς, και καλύτερους θέλω να πιστεύω, Έλληνες.

Με την «άφιξή» σας στο υφυπουργείο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έχει επιδοθεί σε ορισμένες απρεπείς επιθέσεις εναντίον σας. Εκτός από την «ευχή» -που σας απηύθυνε μέσω τρίτων- «καλώς ήρθες και άντε με το καλό να φύγεις», τοποθετήθηκε αρνητικά στο ρόλο του Υπουργείου, λέγοντας ότι η ύπαρξή του «είναι ένα χάιδεμα στα αυτιά των ιθαγενών της Βόρειας Ελλάδας» και πως «είναι ακόμη ένα εμπόδιο στη διαχείριση της τοπικής αυτοδιοίκησης». Ποια η απάντησή σας; Από που θεωρείτε ότι πηγάζουν αυτές οι επιθέσεις;

Η επιμονή κάποιων να φέρονται ενάντια στο ΥΜΑΘ δεν νομίζω ότι έχει ισχυρή λογική, καθώς είναι φανερό πως η υποβάθμιση του ΥΜΑΘ στο παρελθόν δυσκόλεψε τα πράγματα για τη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς να προσφέρει τίποτα. Η Μακεδονία και η Θράκη έχουν ιδιαίτερα θέματα, τις διασυνοριακές συναλλαγές, το Άγιο Όρος, τις σχέσεις με τα γύρω κράτη, τα προβλήματα του τουρισμού, τα οποία απαιτούν την ύπαρξη ισχυρού κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού των τοπικών φορέων. Το ΥΜΑΘ είναι το κέντρο αυτού του σχεδιασμού και δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι μια υποθετική κατάργηση του θα ισοδυναμούσε με αποκεφαλισμό της Βόρειας Ελλάδας και σε αυτούς τους τομείς.

Θα προσθέσω επίσης κάτι που έχει γραφτεί στη Θεσσαλονίκη: Αν οι προηγούμενες διοικήσεις δεν κατάφεραν να προσφέρουν λύσεις, αυτό σημαίνει ότι το ΥΜΑΘ πρέπει να ενδυναμωθεί με την απόκτηση περισσότερων και πιο ουσιαστικών αρμοδιοτήτων, όχι να κλείσει! Ειδάλλως, με την λογική αυτή, θα έπρεπε να είχαμε καταργήσει και το Υπουργείο Οικονομικών και το Υγείας, αφού η χώρα άτυπα είχε χρεοκοπήσει και το δημόσιο σύστημα υγείας είχε σχεδόν καταρρεύσει.

Τούτες τις μέρες, η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά για την επόμενη μέρα στη χώρα, ζητώντας απαλλαγή από τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές. Ποια πιστεύετε πως θα είναι η κατάληξη της υφιστάμενης διαπραγμάτευσης; Τι απαντάτε σε όσους ζητούν παράταση της υφιστάμενης πολιτικής;

Υπάρχουν αρμοδιότεροι από μένα για να κάνουν προβλέψεις για το μέλλον, αν και θεωρώ σχεδόν βέβαιη τη θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Το ηθικό, εθνικό και οικονομικό δίκιο είναι με το μέρος της Ελλάδας και τα μνημόνια έχουν αποδείξει ότι δεν λειτουργούν θετικά προς καμία κατεύθυνση. Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και της οριστικής απελευθέρωσης της χώρας μας από αυτά θα γίνουν σίγουρα κάποια σταδιακά βήματα, αλλά για την κατάληξη και τα δύο κόμματα της Κυβέρνησης έχουν τοποθετηθεί ξεκάθαρα και κάθετα από την αρχή: Η προηγούμενη περίοδος, στην οποία ο λαός υπέφερε για να πληρώνονται funds και χρηματιστές, έχει περάσει ανεπιστρεπτί, όσο και αν κάποιοι εκβιάζουν τις καταστάσεις. Οι εκβιασμοί έχουν τελειώσει. Μπαίνουμε στην εποχή του Αυτονόητου, στην οποία κυρίαρχος είναι ο ελληνικός λαός και μόνο!

Πως κρίνετε την ως τώρα συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης;

Την προεκλογική περίοδο όλοι μας διαπιστώσαμε ότι κάποια αυτόκλητα «αφεντικά» της Ελλάδας έκαναν τα πάντα για να αποφευχθεί η δυνατότητα μετεκλογικής συνεργασίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ. Ήθελαν μια ελεγχόμενη συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή με την «τρίτη δημοκρατική δύναμη» του Ποταμιού. Είναι οφθαλμοφανές, ότι δεν ήθελαν τη σημερινή συνεργασία, γιατί ήταν και είναι η μόνη που δεν εξυπηρετεί τις επιδιώξεις τους να ποδηγετήσουν την κυβέρνηση και τις συγκρουσιακές προτεραιότητες της.

Αφού τελικά απέτυχαν να βάλουν τον δούρειο ίππο τους στο πολιτικό σύστημα, σήμερα αναπροσαρμόζουν τα σχέδια τους στο να απαξιώνουν συστηματικά τους Ανεξάρτητους Έλληνες και στο να δημιουργούν προβλήματα στην συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Νομίζω όμως ότι  η συνεργασία Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ΣΥΡΙΖΑ θα αποφύγει αυτές τις διαβολές και θα αποδειχτεί ιστορικό παράδειγμα συνεννόησης και συνεργασίας και θα εμπνέει τους Έλληνες για πολλά χρόνια στο μέλλον. Τα δύο κόμματα έχουμε διαφορές αλλά ο σεβασμός που η κάθε πλευρά δείχνει για τα όρια που έχει θέσει η άλλη και το υψηλό επίπεδο υπευθυνότητας απέναντι στον ελληνικό λαό είναι στοιχεία ενός νέου πολιτικού ήθους.

Την Τετάρτη, οι Έλληνες βουλευτές -μεταξύ των οποίων και εσείς- εκλέξατε τον πρώην συνάδελφό σας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Ποια στάση -προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας- θα πρέπει να τηρήσει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Πιστεύω, ότι δεν μπορείς να υποδείξεις πολιτική στάση σε έναν ιδιαίτερα ευφυή και έμπειρο πολιτικό, με μακρά διαδρομή και εμπειρία. Κάθε Πρόεδρος εξάλλου δίνει στο αξίωμα το προσωπικό του στίγμα, κάτι που αποδεικνύεται από την ιστορική αναδρομή σε εκείνους που υπηρέτησαν το αξίωμα.

Αυτό που προσωπικά θα ήθελα, και αφορά και εμένα και όλους εκείνους που υπηρετούν το γενικό καλό, είναι ο Πρόεδρος να ταυτιστεί στη συνείδηση των Ελλήνων με την ανάταξη της χαμένης αξιοπρέπειας  τους. Και θα χαρώ πολύ όταν θα τον υποδεχτώ στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

 

Απόσπασμα της συνέντευξης στην εφημερίδα «Το Χωνί» είναι στο  παρακάτω  link

http://www.toxwni.gr/xoniapokleistika/item/40955-synentefksimariakolliatsarouxaoiekviasmoiexounteleioseikyriarxospleonoellinikoslaos

 

n

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός της Υφυπουργού ΥΜΑΘ στο 1ο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός της Υφυπουργού κ. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά προς τον Βούλγαρο Πρέσβη για την Εθνική Επέτειο της Βουλγαρίας