Συνέντευξη Τύπου του ΥΜΑΘ για τα εγκαίνια της έκθεσης “Απόστολος Παύλος”

1484393326
1484393326

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, έδωσε συνέντευξη τύπου σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, στο Βυζαντινό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, σχετικά με την Έκθεση «Απόστολος Παύλος» και το project «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» του καθηγητή Ευθυμίου Βαρλάμη. Η έκθεση διοργανώνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και την Ιερή Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και με την υποστήριξη του Ε.Ο.Τ. και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιερής Μητρόπολης π. Στέφανος Τόλιος ως εκπρόσωπος του Παναγιότατου Μητροπολίτη κ. Ανθιμου, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο κ. Δημήτρης Σαμαράς, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Σαμαράς και Συνεργάτες» που συμμετέχει ως χορηγός στην διοργάνωση της Έκθεσης.



Η Υφυπουργός στη συνέντευξη τύπου, ανάμεσα σε άλλα, δήλωσε:

«[…] Η Ελλάδα είναι μια χώρα Πολιτισμού, ίσως η σημαντικότερη για αυτό τον τομέα σ’ αυτή την πλευρά του κόσμου, και αυτό είναι πλεονέκτημα που πάνω του οφείλουμε να χτίσουμε και να επενδύσουμε. Έτσι θα θέσουμε τις βάσεις για μια πραγματική ανόρθωση της χώρας, όχι μόνο στον οικονομικό τομέα. […] Πέρα από το βαθύ πνευματικό της νόημα, η έκθεση του καθηγητή Βαρλάμη θέτει τις διανοητικές βάσεις πάνω στις οποίες μπορεί να χτιστεί μια διαδρομή με τεράστιο ενδιαφέρον από πλευράς ιστορικού και θρησκευτικού τουρισμού, στο μέσον της οποίας δεσπόζει το Αγιο Όρος. Η διαδρομή του Παύλου έχει τεράστια σημασία για τον πληθυσμό πολλών χωρών βορειότερα από εμάς. Οφείλουμε να την αναδείξουμε, όχι μόνο για τα προφανή οφέλη στον τομέα του τουρισμού, αλλά και για την ανάδειξη της βαθιάς σημασίας της Ελλάδας στην ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού και του Δυτικού Πολιτισμού […]»



Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά με τους υπεύθυνους της TAP-AG
Επόμενο άρθροΜ. Κόλλια-Τσαρουχά: Η σημασία του Υ.ΜΑ.Θ. για τη Μακεδονία και τη Θράκη