Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Από τις Έξι»

ypes press002
ypes press002

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Από τις Έξι»

«Η Κυβέρνηση δεν βάζει σε ζύγι την ανθρώπινη ζωή. Από την άλλη κατανοεί την ανάγκη που υπάρχει στον κόσμο του επιχειρείν και της εργασίας. Αυτή η δύσκολη άσκηση επιχειρείται καθημερινά να επιλυθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με αντικειμενικά στοιχεία, όπως αυτά έρχονται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών, η πανδημία αντιμετωπίζεται πολύ αποτελεσματικά από την ελληνική Κυβέρνηση. Αυτό δείχνουν οι αριθμοί. Όλοι οι συντελεστές είτε αφορούν τα κρούσματα, είτε αφορούν τη θετικότητα, είτε αφορούν γενικότερα τα τεστ που γίνονται, δείχνουν ότι είμαστε πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως βεβαίως και τα στοιχεία που αφορούν τον εμβολιασμό δείχνουν ότι βρισκόμαστε στον μέσο όρο της Ευρώπης», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Από τις Έξι» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά, αναφορικά με τις ανακοινώσεις που θα γίνουν σήμερα το απόγευμα σχετικά με το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Και πρόσθεσε «Η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο. Και η διαδικασία, η στρατηγική για την αντιμετώπισή της απλή. Συλλέγονται τα δεδομένα, τίθενται στη διάθεση της Επιτροπής των ειδικών η οποία εισηγείται και η Κυβέρνηση αποφασίζει. Αυτό γίνεται σε καθημερινή και σε εβδομαδιαία βάση. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία όλων και την ανάγκη να δοθούν  λύσεις. Τη δύσκολη αυτή εξίσωση την αντιμετωπίζει καθημερινά η Κυβέρνηση  λαμβάνοντας τις απαιτούμενες αποφάσεις».

 

«Η Κυβέρνηση» επισήμανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών «είναι ανοικτή σε προτάσεις, παρατηρήσεις και εισηγήσεις που έχουν μια λογική βάση. Ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών συνυπολογίζει όλα τα δεδομένα και λαμβάνει  τις αποφάσεις. Αντιλαμβανόμαστε την κραυγή αγωνίας της αγοράς. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι μια καθαρά λαϊκή Κυβέρνηση που ακούει τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον εργαζόμενο, τον  ελεύθερο επαγγελματία. Οι αποφάσεις όμως λαμβάνονται πρώτιστα με κριτήριο την προστασία της δημόσιας υγείας».

Προηγούμενο άρθροΔήλωση Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη
Επόμενο άρθροΣημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Από τις Έξι»