Θ. Καράογλου: “Υπόδειγμα ηρωισμού O Ναύαρχος Βότσης”

ypes press002
ypes press002

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΗΡΩΙΣΜΟΥ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΒΟΤΣΗΣ”

«Υπόδειγμα ηρωισμού» χαρακτήρισε τον Ναύαρχο Βότση, ο οποίος κατά τον πρώτο Βαλκανικό πόλεμο στις 18 Οκτωβρίου 1912 ανατίναξε με τορπίλες το τουρκικό πολεμικό «Φετχί Μπουλέντ» που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, μετά το τέλος των εκδηλώσεων «Βότσεια 2020», που διοργάνωσε το Παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καράογλου παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ναυάρχου Βότση που βρίσκεται δίπλα στο Λευκό Πύργο και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του.

Αμέσως μετά ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) σημείωσε πως «στους ήρωες αρμόζει να τιμούνται, γι’ αυτό και σήμερα αποδίδουμε φόρο μνήμης στον άνδρα που με τη δράση του υπήρξε υπόδειγμα ηρωισμού.

Το παράδειγμά του εμπνέει στο διηνεκές, ιδίως σε περιόδους εθνικής επαγρύπνησης, όπως αυτή που βιώνουμε.  Το πάθος του Ναυάρχου Βότση για την ελευθερία αποτελεί οδηγό για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων».

 

Προηγούμενο άρθροΘ. Καράογλου: “Ο Μακεδονικός Αγώνας διδάσκει και παραδειγματίζει”
Επόμενο άρθροΟ Θ. Καράογλου στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Γιαννιτσών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας