4η Εκδήλωση Οινοτουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας στις 30 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) ως εταίρος στην υλοποίηση του Έργου TERRA VINO, διοργανώνει την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020  και ώρα 10:30 π.μ στο ξενοδοχείο Emerald Suites στην Φλώρινα, την 4η εκδήλωση Οινοτουρισμού με τίτλο «Viva Vino Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας». Επικεφαλής Εταίρος του έργου είναι το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG IPA CCI 2014 TC 16 I5CB 009, στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργασίες της 4ης Οινοτουριστικής εκδήλωσης θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον τόσο των τοπικών φορέων της Π.Ε Φλώρινας, όσο και των επαγγελματιών  που δραστηριοποιούνται στον τομέα της οινοπαραγωγής και του οινοτουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τοπικές ποικιλίες και κρασιά από τη Φλώρινα και θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση food and wine pairing.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

  1. Η οινοτουριστική εμπειρία. Παρουσίαση του έργου Terra Vino

Εισηγητής: Αναστάσιος Ζαφειρίδης – Project Manager, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης)

  1. Ο οινοτουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Εισηγήτρια: Αλεξάνδρα Γεννή, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

  1. Οινοτουρισμός στο εστιατόριο. Συνδυάζοντας τους τοπικούς οίνους με τα τοπικά εδέσματα.

Εισηγητής: Κώστας Κοπάτσκας, Οινοποιός – Ιδιοκτήτης Επιχείρησης Εστίασης στη  Φλώρινα

  1. Εναλλακτικός τουρισμός και Οινουτουρισμός. Ευκαιρίες ανάπτυξης.

Εισηγητής: Φώτης Κιλιπίρης, Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

  1. Εισαγωγή στη διαδικασία του Food and Wine Pairing & παρουσίαση Food Pairing

 Εισηγητής: Γιώργος Παλησίδης, Καθηγητής Γαστρονομίας – Chef

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο τοπικό Οινοποιείο «Πάντου», κατά τη διάρκεια της οποίας οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους του οινοποιείου, να ενημερωθούν για τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής κρασιού, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της αμπελουργίας στην περιοχή της Φλώρινας.