Χαιρετισμός κ. Θ. Καράογλου στην απονομή των βραβείων ελληνικής κουζίνας 2020 (13-07-2020)

ypes press002
ypes press002

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 2020

(13-07-2020)

 

Υψηλοί προσκεκλημένοι,

Κυρίες και κύριοι,

θέλω να εκφράσω τη χαρά μου για το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί μια σπουδαία πρωτοβουλία, όπως η απονομή των βραβείων ελληνικής κουζίνας 2020.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) πιστεύουμε ότι η γαστρονομία αποτελεί θεμελιώδες συστατικό της:

-τουριστικής

-και πολιτιστικής ταυτότητας

της Βόρειας Ελλάδας.

Γι’ αυτό και μέσω του προγράμματος “ΠΑΡΑΓΩ”  που υλοποιούμε, φροντίζουμε να αναδεικνύουμε τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα της ευλογημένης γης της Μακεδονίας και της Θράκης, δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο:

-ποιότητα,

-ταυτότητα,

-ανταγωνιστικότητα.

Για να αξιολογηθεί ένα πιάτο ως ποιοτικό δεν αρκεί μόνο η επιδεξιότητα του σεφ, αλλά απαιτείται η ποιότητα των πρώτων υλών.

Εκείνα, δηλαδή, τα συστατικά που προσφέρουν στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα την ισορροπία:

-γεύσεων

-και αισθητικής εμφάνισης ενός πιάτου.

Εκείνα που εκπαιδεύουν τους ουρανίσκους μας σε μια γαστρονομία η οποία ενώ ξεφεύγει από τις παλιές τεχνικές παρασκευής ενός φαγητού, εν τούτοις δίνει έμφαση σε τοπικά γευστικά ιδιώματα.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι τις τελευταίες δεκαετίες η ελληνική κουζίνα εξελίσσεται με δυναμικό τρόπο.

Η νέα γενιά των Ελλήνων σεφ κατακτά τον κόσμο εντυπωσιάζοντας με:

-τον πλούτο των γνώσεων,

-το συναίσθημα που βάζει στη δημιουργία ενός πιάτου,

-αλλά το δημιουργικό της πνεύμα.

Παράλληλα, η γαστρονομία υπηρετεί έναν ακόμη μεγάλο στόχο. Βάζει την Ελλάδα στο επίκεντρο του γαστρονομικού τουρισμού, καθιερώνοντάς την στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό χάρτη.

Προσωπικά θέλω να συγχαρώ το περιοδικό “Αθηνόραμα” για τη διοργάνωση της απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2020.

Οι δράσεις που φέρνει εις πέρας αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα:

-της εξέλιξης,

-της ψυχαγωγίας

-και του καλού φαγητού σε όλη τη χώρα.

Τολμώ να πω ότι οι συνεργάτες του άλλαξαν το γαστρονομικό status της πατρίδας μας, δίνοντας του ένα πιο  σύγχρονο χρώμα.

Με αυτές τις σκέψεις, είμαι μαζί σας για να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας σε όλη τη χώρα.

Με:

-την ποικιλία

-και την ποιότητα των υλικών της

η ελληνική μαγειρική απολαμβάνει προνομιακή θέση στην παγκόσμια κουλτούρα της γεύσης, αναδύοντας το άρωμα της Ελλάδας.

Το άρωμα της:

-Μακεδονίας,

-της Θράκης,

-της Θεσσαλίας,

-της Ηπείρου,

-της Στερεάς Ελλάδας,

-της Κρήτης,

-κάθε γωνιάς της πατρίδας μας.

Θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική διοργάνωση, η οποία μεταξύ πολλών άλλων:

αναβαθμίζει την ποιότητα της εστίασης

-και ενισχύει τον ευγενή ανταγωνισμό μεταξύ των εστιατορίων.

 

Σας ευχαριστώ.

 

 

Προηγούμενο άρθροΟμιλία κ. Θ. Καράογλου στα εγκαίνια του κέντρου ιστορικής τεκμηρίωσης κτιρίου ΥΜΑΘ (13-07-2020)
Επόμενο άρθροΟ κ. Θ. Καράογλου συγκαλεί σύσκεψη για την ανάδειξη των “Απολυμαντηρίων” της Αρετσούς ως τόπο ιστορικής μνήμης των Ελλήνων που βίωσαν την προσφυγιά