Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου

ypes press002
ypes press002

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Ξενοφών Παπασταμόπουλος, σας προσκαλούν την Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12.00, σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου με θέμα τον μαθητικό διαγωνισμό: “Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον“.

Τον διαγωνισμό συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας και ως βασική επιδίωξη έχει να γνωρίσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων την ιστορία, τον πολιτισμό και τη συμβολή του Ποντιακού Ελληνισμού στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.

Στη συνέντευξη Τύπου το λόγο θα πάρουν:

-Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας  και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου,

-ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Ξενοφών Παπασταμόπουλος

-και ο  υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Σερρών κ. Ιωάννης Πούλιος, που είναι και ο σχεδιαστής του προγράμματος.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στον 3ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό “Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον”.

Προηγούμενο άρθροΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΟΙΣΠΕ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 12 ΤΟΥ ν.2716/99 ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 20 ΤΟΥ ν.4412/2016(Α.Π.: 6597/31-10-2019).
Επόμενο άρθροΘ. Καράογλου: «Με όχημα την οικονομική διπλωματία κάνουμε τη Βόρεια Ελλάδα πιο εξωστρεφή και ανταγωνιστική»