Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου

ypes press002
ypes press002

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο Πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» κ. Βασίλειος Παπάς, σας προσκαλούν σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, για την έκθεση ζωγραφικής του Ευθύμιου Βαρλάμη με θέμα: «Άγιος Λουκάς ο Ιατρός, τέχνη-πίστη-θεραπεία».

Η έκθεση που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) θα εγκαινιαστεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 13.00, στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας του.

Στη συνέντευξη Τύπου την ακαδημαϊκή κοινότητα θα εκπροσωπήσουν ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. Καθηγητής κ. Νίκος Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Καθηγητής κ. Αστέριος Καραγιάννης, ενώ την ιατρική κοινότητα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Νίτσας.

Με την εικαστική του συλλογή για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, ο αείμνηστος Έλληνας της διασποράς, αρχιτέκτονας και ζωγράφος Ευθύμιος Βαρλάμης, φανερώνει μέσω της σφαιρικότητας της τέχνης τη δύναμη της πίστης και πως αυτή συμβάλλει στη θεραπεία του ανθρώπου.

Σκοπός της έκθεσης είναι η συμπαράσταση όλων όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, δείχνοντας με το παράδειγμα του Αγίου Λουκά του Ιατρού ότι η επιστήμη και το θρησκευτικό συναίσθημα δεν αποτελούν ασύμμετρες έννοιες.

prosklisis info press

Προηγούμενο άρθροΘ. Καράογλου: «Ο Ποντιακός Ελληνισμός είναι η Ελλάδα»
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός Θ. Καράογλου στην εκδήλωση της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος και του Λυκείου Ελληνίδων για την Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού(11-10-2019)